avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Depunerea declaratiei fiscale pentru stabilirea ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Depunerea declaratiei fiscale pentru stabilirea impozitului pe cladiri

Buna ziua,

In urma cu 2 ani am cumparat un imobil pentru care pana in prezent, in necunostiinta de cauza ca trebuie sa declar personal la finante, nu am platit impozit. Functionara de la finante sustine ca trebuia sa depun declaratia fiscala la cumpararea imobilului si ca va trebui sa platesc din urma, inclusiv penalitati.

Intrebarea mea este daca obligativitatea specificata in articolul 254 trebuie adusa la cunostinta cumparatorului de un organ competent si daca da, in ce maniera?
"Orice persoană care dobândeşte, construieşte sau înstrăinează o clădire are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală în termen de 30 de zile de la data dobândirii, înstrăinării sau construirii."

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 16:20, 6 Martie 2014
Nici un organ nu trebuie sa aduca la cunostinta cumparatorului faptul ca trebuie sa depuna declaratia pentru impunere. Trebuia sa o depuneti din proprie initiativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa pe rol ufpuf ufpuf Buna seara. Mama mea nu a trecut casa pe rol de cand a cumparat-o. Nu a primit niciodata de la circa financiara vreo somatie pentru impozit. Daca ma puteti ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidentele fiscale a unui bun imobil interactiv interactiv ce se intampla daca nu scot din evidentele fiscale un bun imobil? am vandut in urma cu 5 luni un imobil si nu am avut timp sa-l scot din evidentele fiscale ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire in indiviziune cris150 cris150 In 2008, am dobandit prin instanta o parte dintr-o cladire nationalizata. In 2010, Primaria a emis punerea in posesie. Eu doresc sa platesc impozitul pe partea ... (vezi toată discuția)