avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... STAGIU DE COTIZARE MINIM NECESAR PT PENSIE PE CAZ DE ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

STAGIU DE COTIZARE MINIM NECESAR PT PENSIE PE CAZ DE BOALA

Buna ziua
Spuneti-mi va rog care este stagiu minim de cotizare in cazul in care exista pt pensionarea pe caz de boala.
Am un angajat 45 de ani care a avut un accident cerebral si nu mai poate vorbi,merge ..deci lucra .Poate iesi la pensie pe caz de boala daca are 7 ani vechime? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Juvenalia , utilizator 09:42, 7 Martie 2014
1. Poate beneficia de pensie de invaliditate daca are un stagiu de cotizare la pensie oricat de mic (el are 7 ani).

2. Daca are varsta peste 45 de ani si are un stagiu de cotizare la pensie de minimum 20 de ani va beneficia si de stagiu potential, daca va fi incadrat in gr.I sau II de invaliditate.

3. Mai pe inteles daca are mai putin de 20 de ani de stagiu de cotizare la pensie va avea o pensie de invaliditate mai mica.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala gradul 2 coka23 coka23 Mama mea este pensionata pe caz de boala gradul 2 de aproximativ 16 ani si beneficiaza de o pensie foarte mica as vrea sa stiu daca se poate recalcula aceasta ... (vezi toată discuția)
Mama mea poate beneficia de pensie minima avand 65 ani si aproape 9 ani lucrati Felicia74 Felicia74 A primit raspuns de la casa de pensii in ianuarie 2018 ca are nevoie de 13.si 5 luni vechime ea are numai 9 ani lucrati,acum lucreaza ca femeie de servici ca ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie+vechime in munca floridelotus floridelotus Bine v-am gasit! As dori sa stiu cum as putea proceda pentru a mi se recalcula pensia si vechimea in munca,fiind pensionata gr3 de 11 ani.Am 54 de ani si 25 ... (vezi toată discuția)