Buna ziua,
Am multe intrebari legate de aceasta problema:
1. unde se incadreaza aceasta speta: la litigii de munca, administrativ, comercial, fiscal ....?
2. in functie de aceasta incadrare, inainte de actiunea in instanta, ce este obligatoriu sa faci mai exact ? informarea la mediere numai, sau toata procedura de mediere care in ce consta mai exact ?
etape, documente intocmite, costuri, cat dureaza ? (cca)
Aici fac o paranteza: av. ce ne reprezinta spune ca invitatia la mediere (este acelasi lucru cu informarea ?) a avut loc si costa taxa mediator 50 lei !? (eu am inteles tot de pe net ca informarea la mediere este gratuita), ca s-au intalnit cu cei de la casa de sanatate dar nu s-a intocmit nici un document care sa consemne aceasta intalnire (atunci care mai este rostul?) si ca li s-a spus ca ne vor plati suma datorata luna viitoare - ca sa aflu de la casa de sanatate in "luna viitoare" ca nu ne mai gasesc dosarul, sa le aducem altul ca sa ne faca plata !
Am facut aceasta paranteza pt ca nu mi se pare in regula ceea ce mi s-a spus.
Asa este ? Asta inseamna informarea/invitatia la mediere ? (av. ce ne reprezinta nu mi-a raspuns la multe intrebari concret si de aceea am apelat la bunavointa dvs)
3. cam care sunt costurile medierii (in jur de) si daca se pot recupera de la casa de sanatate in acest caz in instanta ?
4. pt sumele pe care le au de plata casele de sanatate platesc dobanzi si actualizarea sumei la inflatie ? daca da care este dobanda si unde se prevede asta ?
5. la actiunea in instanta deci ce trebuie sa am de la mediator ? sip e langa onorariu av. ce se mai plateste in acest caz ? se mai plateste timbru ? cat ? si ce altceva ?
e foarte greu.
eu am renuntat la o suma mica tocmai pentru ca cereau fel de fel de documente. acum abia mi-au virat lunile iunie si iulie 2013 . restul cine stie.
de regula daca se merge pe calea instantei trebuie sa solicitati inclusiv cheltuielile de judecata.
Nici la noi nu este suma mare dar nici de neglijat si este din oct 2012 - ian 2013. Pe calea instantei imi este teama ca trebuie sa cheltuiesc cam cat am de recuperat daca nu mai mult.
Tocmai de aceea incerc sa ma documentez inainte.