avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Credit PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Credit PFA

Buna ziua,

1. La infiintarea PFA (in anul 2013), am depus declaratia 220, pentru estimarea veniturilor pe 2013. Este obligatorie depunerea acestei declaratii si pentru 2014?

2. As dori sa iau un credit pe PFA, cu care sa achizitionez un mijloc fix. Cum se incarca acesta in contabilitate, si cum scot din inventar acest mijloc fix dupa ce se amortizeaza?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 12:53, 7 Martie 2014
1. da, daca estimati venituri cu +- 20 % fata de anul trecut( fata de D 220 de anul trecut) O s-o primeasca doar impreuna cu D 200 ( pana pe 25.05)
2.Depinde de valoare. Daca este peste 2500 trebuie amortizat. In functie de grupa lui pe 1 2...10 ani...
Daca este sub 2500 atunci il inregistrati fara amortizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Declaratii pfa seciumonica seciumonica Buna ziua, PFA deschis in 2014 iunie , care pana la momentul acesta nu are avut nici o incasare, doar cheltuieli..:(. Ma intereseaza sa stiu ce declaratii ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe cheltuieli a unei instalatii gpl montata pe taxi emilia1961 emilia1961 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un IF cu activitate taxi. Am pus (in luna Ianuarie 2011) pe masina de ... (vezi toată discuția)