avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament de ordine interioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament de ordine interioara

Buna ziua,
In urma cu cateva zile am avut 2 controale de la Inspectia Muncii: unul pe protectia muncii si altul pe resurse umane. La cel de resurse umane ni s-au cerut contracte de munca, fise de post, pontaje, acte aditionale, dovada transmiterii revisal, medicina muncii, precum si Regulamentul de Ordine Interioara. Noi avem un astfel de regulament luat de pe internet. Este un regulament general, care merge adaptat (schimbata societatea si eventual putin umblat la program etc), dar am dori daca se poate un Regulament de Ordine Interioara pentru o societate de constructii, care sa fie conform normelor si legislatiei in vigoare pentru acest domeniu. Mentionez ca directorul societatii a omis acel regulament la control (nici nu a stiut ca a semnat asa ceva si ca are un astfel de document, care, chiar daca nu era foarte ok pentru domeniul de activitate al societatii, macar exista) spunand ca nu are, drept pentru care i s-a dat un termen de 30 de zile pentru a-l prezenta la ITM Bucuresti.
Daca ne poate ajuta cineva cu un astfel de regulament, rugam sa ne fie trimis pe adresa de e-mail: cameliaborangic@yahoo.com
Multumim anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 10 Iunie 2009
Va rog sa ma sunati la numarul de telefon mobil 0721323586
Inocentia
Societatea la care lucrez s-a confruntat cu aceeasi situatie fapt pentru care va rog daca se poate sa ne transmiteti si noua acel regulament de ordine interioara daca a fost realizat (roxana.husca@gmail.com).
Multumesc frumos.
Gasiti aici un model de Regulament Intern
www.avocatnet.ro/content/con...
In cadrul acestui regulament trebuie sa existe un capitol referitor la interzicerea discriminarilor bazate pe sex (art. 8 alin. 1 Legea nr. 202/2002) si unul referitor la sanctiunile disciplinare pentru angajatii care incalca demnitatea personala a angajatilor prin actiuni de discriminare (art. 12 Legea nr. 202/2002).
Daca ma poate ajuta cineva cu un astfel de regulament adresa de e-mail este roxana.husca@gmail.com.
Mutumesc frumos.
1. In Regulamentul care v-a fost indicat de colegul @freeelis puteti face modificari si completari asa cum doriti.
2. Luati din legile enumerate si introduceti in Regulamentul intern.
3. Nimeni nu va poate da un Regulament intern "de gata", numai bun de aplicat la unitatea dvs. Trebuie sa munciti si dvs. un pic, nu?

Alte discuții în legătură

Concediere individuala mihaelaroxana11 mihaelaroxana11 Buna ziua, Pentru o societate care are 15 angajati este considerata concediere individuala daca se concediaza in aceeasi zi 3 salariati (posturi identice) ... (vezi toată discuția)
Discriminare de gen Ema Cosma Ema Cosma A avut cineva vreo speta cu discriminarea femeii la locul de munca? Stie cineva ce probe s-au adminsitrat sau exista pe rolul instantelor un astfel de caz? ... (vezi toată discuția)
Care sunt criteriile pt restructurarile unor angajati pe aceeasi pozitie in firma? curaj curaj Avem urmatorul caz: Eu si inca o colega lucram intr-un departament al unei firme. Vine o directoare noua cu oamenii ei, cu care a lucrat in toate joburile ... (vezi toată discuția)