avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bani incredintati si nereturnati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bani incredintati si nereturnati

Buna seara . O vecina a adus niste bani la maica-mea spre pastrare dar au fost luati din casa in urma unei intrari prin efractie , acum vecina isi cere banii inapoi , chiar a inaintat plangere la tribubal iar ancheta judiciara in urma efractiei nu este relevanta datorita faptului ca nu s-au gasit amprente samd . As dori sa va intreb ce risca maica-mea in acest caz si care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmeze ?
Multumesc anticipat si va doresc o noapte cat mai odihnitoare .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:22, 7 Martie 2014
Este complicata situatia deoarece banii ii datoreaza oricum.
Daca vroia banii in siguranta trebuia sa-i depuna la banca, atata timp cat nu i-a imprumutat sau banii nu au fost dati cu un alt scop, daca intr-adevar casa a fost sparta si asta nu este doar un pretext sa nu-i inapoieze, riscul mi se pare ca ar trebui sa fie asumat de vecina, a fost alegerea ei.
Riscul nu poate fi asumat de vecina din punct de vedere juridic deoarece nu este un fapt exonerator de raspundere juridica in ceea ce priveste reurnarea banilor.
Doar daca exista un contract in acest sens ar fi fost exonerata persoana de obligatia de restituire a banilor.

Chiar daca persoana este nevinovata este obligata sa restituie banii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani furati nama nama Buna seara ! O vecina a lasat niste bani in grija mamei mele din motiv ca sotul i-ar fi luat si cheltuit pe bautura si un alt motiv din cauza ca daca facea ... (vezi toată discuția)
Nevinovat ralucaa11 ralucaa11 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema: Este vorba de verisorul sotului meu: el provine dintr-o familie mai saraca,locuieste ... (vezi toată discuția)
Autoturism vandut fara acordul meu MarianNistor MarianNistor Buna ziua acum 1 luna jumatate am incredintat autoturismul meu unui vecin pentru a se deplasa timp de o luna dupa care trebuia ori sa imi inapoieze ... (vezi toată discuția)