Am lucrat in invatamant cu contract pe perioada determinata. Am intrat in ccc.La terminarea ccc nu mi se asigura loc de munca in invatamant . Doresc sa intru in somaj, dar mi s-a spus ca numai dupa ce copilul implineste 2 ani pot depune dosarul pentru somaj. Ultima luna din ccc mi se taie pentru ca revine tatalui. Eu ce fac in aceasta luna ca sa am continuitate?
Daca tatal nu poate intra in acea luna in ccc, nu se intampla nimic in afara de faptul ca pentru acea luna nu veti primi indemnizatie. Chiar daca nu veti avea o luna "continuitate" veti putea beneficia de indemnizatie de somaj. Conform actualelor prevederi perioada de ccc este stagiu asimilat pentru somaj, pe legea veche nu era.
Daca tatal nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatie pentru CCC, atunci CCC se va termina la data implinirii de catre copil a varstei de 2 ani.
Art.4.1 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanţa de urgenţă, celălalt părinte sau cealaltă persoană prevăzută la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă care nu a solicitat dreptul la indemnizaţie poate solicita acest drept, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare, oricând până la împlinirea de către copil a vârstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Dacă acest drept nu se solicită, concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului se reduc cu o lună.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1), persoana îndreptăţită care se află în concediu pentru creşterea copilului poate opta pentru concediu fără plată sau, după caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.
(3) În cazul persoanei singure sau în cazul în care nu sunt îndeplinite condiţiile de acordare a concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanţa de urgenţă nu se aplică.
.....
Continuitate ccc
adrycary
Buna ziua,sunt in concediu cc pana la varsta de 2ani,am avut contract determinat care a expirat dupa ce am intrat in prenatal si am fost preluata de casa de ... (vezi toată discuția)