avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la executare poprire pentru amenda din ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la executare poprire pentru amenda din 2007. Cum pot combate apararile formulate prin intampinare?

Buna ziua.
Am depus in luna noiembrie 2013 contestatie la executare poprire la Judecatorie. Am primit intampinare prin care se invoca exceptia lipsei calitatii procesuale a Primariei, motivand ca "este o structura functionala, alcatuita din primar, viceprimar si aparatul de specialitate al primarului care duce la indeplinire hotararile Consiliului local" si ca nu are personalitate juridica.
Apoi exista confirmarea de primire instiintare executare la data de 12.11.2013 pe care am semnat si imi recunosc semnatura, copie dupa procesul verbal in care se vede semnatura mea, ce seamana cu ultima semnatura pentru confirmarea de primire a instiintarii, inca o copie dupa o confirmare de primire din data de 17.04.2007 cu o semnatura complet diferita de a mea (nu am vazut acest document pana astazi), alaturi de o somatie emisa la 02.07.2008 pe care apare in josul paginii numele meu scris de cineva, serie CI si semnatura complet diferita de a mea (avand data de 15.07.20 - atat apare pe copia primita de mine)

Am termen 10 zile pentru a raspunde acestei intampinari si am rugamintea sa imi oferiti cateva sugestii pentru a sti cum sa procedez in continuare.
Aceste documente emise in 2007 si 2008 (confirmare de primire somatie si somatie cu datele mele, nu sunt semnate de mine si nu mi-au fost aduse la cunostinta)
Pe procesul verbal si confirmarea instiintarii de executare apare clar semnatura mea si 2 semnaturi diferite intre ele si complet diferite de semnatura mea apar pe confirmarea de primire si somatie din 2007, respectiv 2008 dovezi pe care se bazeaza si pentru care solicita respingerea contestatiei ca nefondata.

1. Cum ar trebui sa motivez raspunsul la intampinare si cu ce sa combat exceptiile invocate in intampinare?

2. Pot solicita expertiza grafologica si daca da, instanta ar lua in considerare rezultatul?

3. Ce altceva ar trebui sau as putea face, in situatia data?

Va multumesc mult pentru timpul si atentia acordate situatiei descrise mai sus si pentru orice mesaj ajutator.

Cu stima, Adrian
Cel mai recent răspuns: adrian_adri , utilizator 08:56, 12 Martie 2014
Parat in cauza este unitatea care a emis titlul si somatia. Din 2007, daca nu au intervenit cauze de intrerupere, prescriptia s-a implinit in ian 2013, iar pt. actul din 2008 in ian 2014.
Multumesc pentru raspuns.
Exact asa am trecut la Parat, unitatea care a emis titlul.
In privinta prescriptiei, problema este ca eu nu am primit aceste somatii, acele semnaturi de primire nu sunt ale mele, sunt falsificate si total diferite fata de semnatura mea, din acest motiv am si facut contestatia, pentru ca in tot acest timp nu am primit nicio somatie si am intrebat prin 2011 la finante daca am fost dat in debit, mi s-a spus ca nu si am stat linistit, asta pana sa primesc instiintarea de poprire.
Si doream sa stiu cum sa formulez raspuns la intampinare. Daca sa fac o plangere penala, daca sa cer expertiza grafologica pentru semnaturile ce nu-mi apartin de pe 2 confirmari de primire din 2007 si 2008.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
adrian_adri, utilizator
Va inscrieti in fals impotriva acelor semnaturi, in caz contrar le acceptati tacit.
adrian_adri a scris:

Exact asa am trecut la Parat, unitatea care a emis titlul.

Concret, cine este emitentul titlului executoriu şi împotriva cui aţi formulat contestaţia? Dacă aţi formulat-o împotriva primăriei, excepţia va fi admisă.

avvalentina a scris:

Va inscrieti in fals impotriva acelor semnaturi, in caz contrar le acceptati tacit.

As dori sa imi oferiti mai multe informatii referitoare la aceste lucruri pentru ca ma depasesc. Mai exact ce trebuie sa fac pentru a ma inscrie in fals impotriva semnaturilor?

@ themis
Concret am formulat aceasta contestatie impotriva Directia Buget, Contabilitate si Fiscalitate Serviciul Urmarire si Executare Silita a Primariei Municipiului Suceava. Asta era trecut in antetul de pe instiintarea popririi, iar pe exemplarul somatiei din 2007 primit odata cu intampinarea ca si antet este Directia de Buget, Patrimoniu si Fiscalitate Serviciul Urmarire si Executare Silita;
- pe cealalta somatie din 2008 ca antet este Directia de Buget, Contabilitate si Fiscalitate Serviciul Urmarire si Executare Silita. (repet ca la mine nu au ajuns aceste somatii, doar instiintarea de poprire in noiembrie 2013).
Daca nu am procedat corect, ce institutie ar fi trebuit sa trec la Parat?

Va multumesc mult pentru orice raspuns ajutator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
adrian_adri, utilizator

Alte discuții în legătură

Instiintare poprire pentru amenda contraventionala din febr 2007 adrian_adri adrian_adri Buna ziua. Am primit azi, 12 noiembrie la posta, cu, confirmare de primire, o instiintare de poprire pentru o amenda contraventionala de 200 lei din februarie ... (vezi toată discuția)
Art. 1014 somatia de plata elenisa elenisa Acest articol 1014 din cod proc civila este universal valabil in orice situatie, in orice tip de executare silita, sau se refera la somatia de plata emisa in ... (vezi toată discuția)
In urma unei executări silite, am depus contestație la executare. ... Dănuț-Adrian Dănuț-Adrian In urma unei executări silite, am depus contestație la executare. Pârâta a fost înștiințată prin rezoluție a judecătorului că va trebui să depună ... (vezi toată discuția)