avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutii - restanta credit; obligarea sotului la plata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutii - restanta credit; obligarea sotului la plata datoriilor facute in timpul casatoriei

Buna dimineata,
deoarece mi s-au diminuat veniturile si nu pot acoperi ratele la crediryul dob in timpul casatoriei unde fostul sot nu este trecut ca si co-platitor,am cerut solutii la banca dar,nu pot face retructurare,am trimis hartii :
-am gasit partial solutii,ma impiedica asigurarea care avand diagnosticul de neoplasm,nu pot lasa ca mostenitorii mei daca mi se intampla ceva sa plateasca ei,sau daca am nevoie de medicatii nu am posibilitate sa platesc,restructurarea si studiul dosarului costa 300 euro,echivalentul a cateva rate
ce pot face mai mult?
care este legea care specifica ca si celalalt sot are drepturi si obligatii.
am mers la 4 avocati dar fiecare are o alta varianta

Cel mai recent răspuns: cerebel33 , utilizator 18:09, 12 Martie 2014
Din pacate aceste aspecte le veti clarifica la partaj.
Pana atunci, platit ce si daca mai puteti.
Daca ajungeti la executare silita, ce aveti de pierdut ? Ca bunuri ma refer..
Mostenitorii dvs nu platesc decat in limita valorii bunurilor mostenite.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
gi-jane2, moderator
mltumesc gi-jane,m-ati inderumat mai mult decat sedintele la fiecare avocat
-nu mai am posibilitate de plata,voi intra cu siguranta la executare
-la executare silita av m-au sfatuit sa nu ajung deoarece,tot eu voi avea de pierdut si sunt dobanzile ,taxele pe care doar eu le voi suporta
-partajul este pe rol va fi de durata pana la solutionarea acestuia
-cea mai presanta sit ar fi ratele deoarece trebuie sa rezolv aceasta situatie in cele 90 zile pana la executare
-stiu ca se pune poprire pe pensia de invaliditate,1/3 din ea,se vor multumi executorii doar cu atat?
la executare silita av m-au sfatuit sa nu ajung deoarece,tot eu voi avea de pierdut si sunt dobanzile ,taxele pe care doar eu le voi suporta

absolut corect, insa daca nu aveti de unde plati.. ce sa faceti ?
in ce priveste poprirea, depinde de cat mai aveti de platit. Cum cred ca datoria dvs depasete 10 mii de lei, executarea silita poate fi si imobiliara, de aia v-am intrebat daca aveti bunuri de valoare.. o casa ca ex. pt ca daca aveti, aveti ce pierde :( si nu e deloc indicat sa ajungeti la executare, ci mai degraba la o intelegere de plata, daca nu acum cu banca, poate cedeaza creanta unei firme si va intelegeti cu o societate de recuperari, insa costurile cresc enorm..
da datoria este tripla la suma estimata de dvs,ca bun am un bun imobil care este parte din partaj,
-pana aici m inteles,banca este cea care cedeaza creanta firmei de recuperari,apoi eu voi cadea la intelegere cu aceasta pentru a stabili valoarea de plata?
Chiar daca nu este coplatitor , daca imprumutul este facut in timpul casatoriei la partaj o sa puteti primi 1/2 din ceea ce ati platit , iar daca puteti demonstra ca imprumutul a fost facut pentru casa si dumneavoastra il achitati in continuare si casa ii ramane lui , puteti primi 1/2 din ceea ce urmeaza sa platiti. Pe aceeasi speta eu am castigat procesul . Va doresc succes si un avocat bun ca al meu.

Alte discuții în legătură

Coplatitor la imprumut bancar misu1972 misu1972 Buna ziua, am fost casatorit pana in anul 2012 cand am divortat in mod amiabil la notar. In anul 2011, in timpul casatoriei, sotia a facut un imprumut pe ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a ... (vezi toată discuția)