Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a fost refinantat de bine si nu a mai fost declarat la partaj, dar am contractul cu semnatura ei, pt ca ea nu mai recunoaste acest credit.
Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.
Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut este comuna.
Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.
Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele: in contractul incheiat cu banca sunteti ambii -parte titular si codebitor, iar plata ratelor revine amandurora(pana va fi dispusa partajarea creditului dobandit in timpul casatoriei ).
In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.
Divort/partaj/credit
stmonica
Buna ziua
Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)