avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj credit dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj credit dupa divort

Sper sa primesc un raspuns rapid si concret deoarece am mai scris despre acest subiect si nu m-a bagat nimeni in seama.Doresc un mic ajutor prin sfaturi deoarece situatia este groaznica.Pe scurt:am divortat de comun acord in ideea ca vindem un apartament si achitam creditul de nevoi personale la care eu sunt titular si el coplatitor.S-a vandut apartamentul si pe drum fostul s-a pierdut mentionand ca el nu mai are ce imparti cu mine.Anul trecut am achitat jumatate din valoarea creditului si l-am anuntat de aceast aplata in ideea ca se misca ceva si din partea lui,acei bani au acoperit ratele pana luna aceasta cand banca a inceput sa sune din nou.
Exista solutia ca in cazul unui partaj la tribunal sa fe obligat sa isi achite partea de credit? Nu vreau sa ma gandesc la o analiza a banilor luati de la banca desi o mare parte a banilor au fost pt pb de soferie din partea lui,vreau a se inchida acest credit cat mai repede sa imi vad de viata mea alaturi de copil in liniste.
Daca achit eu tot creditul il pot da in judecata si pe ce motiv?
va rog dati-mi solutii deoarece situatia este foarte grava si nu pot gasi solutii,avocata cu care am discutat eu ma tot paseaza si nu stiu la cine sa apelez.
va multumesc si astept cu inteles ajutorul oricui.
nu fiti suparata ca nu primiti raspuns caci aici toti raspundem benevol si nimeni nu obliga pe nimeni...
e bine sa schimbati avocatul daca va tot paseaza si nu va da solutia. eu vad ca ar fi nevoie de partaj, impartiti si bunurile si datoriile. un credit facut pt a beneficia amandoi, clar nu aveti de ce sa fiti numai dvs obligata la restituirea lui. solutia partajul sau achitati-l dvs apoi in instanta in actiune in pretentii, cereti sa va dea jumatate din bani
multumesc de raspuns,oricum ii cer pretentii pt ca platesc din cauza lui si penalizari.Daca il achit eu tot creditul si apoi il dau in judecata trebuie sa mai platesc taxa de timbru ca la partaj?Bunurile le-am impartit de comun acord,banii de pe urma vanzarii apartamentului s-au impartit numai creditul la banca nu vrea.
va multumesc inca o data
Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.

Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut este comuna.


Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.
Trebuie sa aveti in vedere urmatoarele: in contractul incheiat cu banca sunteti ambii -parte titular si codebitor, iar plata ratelor revine amandurora(pana va fi dispusa partajarea creditului dobandit in timpul casatoriei ).

In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.

Succes.






~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata credite in partaj savinermia savinermia Buna,in timpul casatoriei s-au facut credite doar pe unul dintre soti,dupa divort acestea s-au platit doar de catre titular,cealalta parte a abandonat plata ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a ... (vezi toată discuția)
Partaj cri_xtina cri_xtina Sunt in divort de sotul meu,pe 21 mai am termen.As vrea sa stiu in caz de partaj daca sotul poate avea pretentii asupra apartamentului detnut dinainte de ... (vezi toată discuția)