Buna,in timpul casatoriei s-au facut credite doar pe unul dintre soti,dupa divort acestea s-au platit doar de catre titular,cealalta parte a abandonat plata ratelor,acum urmeaza partajul,mai are rost sa platesc ratele daca tot trebuie impartit? Avand in vedere faptul ca veniturile s-au diminuat?
Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.( am in vedere obligatiile contractate pentru nevoile obisnuite din timpul casatoriei ).
Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut poate fi comuna.
Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.
In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.
Partaj
Anadima
Sunt divortata din anul 2003 , am avut 2 copii in intretinere , , din iunie 2006 am facut evacuarea fostului sot fiind nevoita sa ma ingrijesc de cresterea ... (vezi toată discuția)