avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Sunt divortata din anul 2003 , am avut 2 copii in intretinere , , din iunie 2006 am facut evacuarea fostului sot fiind nevoita sa ma ingrijesc de cresterea copiilor ,nu am primit 1 leu pensie alimentara,nu am facut partajul si acum toate datoriile care au fost pana la evacuarea mi-au venit pe numele meu la executare silita,intrucat toate erau pe numele meu... care sunt sansele de injumatatire a datoriilor ,sau a scoate de la partaj pe fostul sot?
Buna ziua!
situatia pe care o expuneti are mai multe laturi. Cerintele dvs. pot fi indeplinite in cadrul unui proces cu fostul dvs. sot. este bine sa consultati un avocat daca va veti hotari sa faceti acest proces pentru ca este importanta modalitatea de a face chemarea in judecata , respectiv ceea ce cereti si modalitatea in care solicitati sa se indeplineasca cerintele dvs.
Despre ce datorii este vorba? Din ce an sunt aceste datorii? Cine cere executarea dvs silita acum? Ce ati primit si cand in legatura cu executarea?

Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.( am in vedere obligatiile contractate pentru nevoile obisnuite din timpul casatoriei ).


Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut poate fi comuna.


Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.



In ceea ce priveşte datoriile comune ale fostilor soţi , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata credite in partaj savinermia savinermia Buna,in timpul casatoriei s-au facut credite doar pe unul dintre soti,dupa divort acestea s-au platit doar de catre titular,cealalta parte a abandonat plata ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in strainatate si sunt in proces de divort; eu si sotul avem un credit de nevoi personale cu ipoteca,eu sunt titulara creditului iar sotul este coplatitor; maramaramara maramaramara Sotul nu vrea sa-mi acorde divortul fara a avea o garantie oficiala ca voi continua sa platesc creditul; ce este de facut? Va trebui sa merg in tara sa vorbesc ... (vezi toată discuția)