avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Locuiesc in strainatate si sunt in proces de divort; ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Locuiesc in strainatate si sunt in proces de divort; eu si sotul avem un credit de nevoi personale cu ipoteca,eu sunt titulara creditului iar sotul este coplatitor;

Sotul nu vrea sa-mi acorde divortul fara a avea o garantie oficiala ca voi continua sa platesc creditul; ce este de facut? Va trebui sa merg in tara sa vorbesc cu cei de la banca,sa le dau nr meu de cont din strainate? Cum se poate face asta? trebuie sa am si acordul bancii din strainatate?
Mentionez ca mai am doua credite pe numele meu pe care nu le-am platit ( credite de nevoi personale ); cele doua banci au dreptul sa ma urmareasca in strainate?

Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2015
maramaramara, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:40, 1 Iulie 2015

Datoriile pot fi supuse impartelii ( se procedeaza la imparteala atat a activului, cat si a pasivului patrimonial ).


Atat drepturile, cat si obligatiile sunt comune , in cazul in care acestea au fost dobandite in timpul mariajului.( am in vedere obligatiile contractate pentru nevoile obisnuite din timpul casatoriei ).


Obligatia contractuala care s-a nascut din incheierea contractului de imprumut poate fi comuna.


Astfel, veti putea disputa in cadrul partajului obligatia de plata a ratelor bancare.



In ceea ce priveşte datoriile comune ale soţilor , instanta de judecata poate dispune obligarea sotului dumneavoastra la restituirea cotei de ½ din împrumutul contractat în timpul căsătoriei, dar si la obligarea platii cotei de 1/2 din sumele de bani ramase neplatite la banca, pana la implinirea termenului de rambursare.


Succes.





Va multumesc mult!
Trebuie menționat că partajul între foștii soți nu este opozabil Băncii creditoare, dacă aceasta nu și-a dat acordul.

O bancă vă poate urmări în straăinătate, în UE de exemplu are nevoie de un titlu executoriu european și vă poate executa silit pe veniturile de acolo.
Multe însă nu fac asta. Dar o vor face recuperatorii de creanțe ce cumpără de la bănci creanțe cu 10 % din valoarea acestora și merg până în pănzele albe să recupereze 100 % .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale MisteriosulDCO MisteriosulDCO Buna ziua. Am o intrebare: mai pot recupera vreo parte din banii unui credit de nevoi personale luat impreuna cu fosta sotie (ea fiind coplatitor)? Creditul a ... (vezi toată discuția)
Plata credite in partaj savinermia savinermia Buna,in timpul casatoriei s-au facut credite doar pe unul dintre soti,dupa divort acestea s-au platit doar de catre titular,cealalta parte a abandonat plata ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale se imparte la divort? dumitru70 dumitru70 In anul 2005 m-am casatorit iar in 2014 am divortat de fosta sotie. Impreuna am construit pe terenul parintilor mei o casa in care am locuit pana in prezent si ... (vezi toată discuția)