Buna ziua, va rog sa ma ajutati, nu am gasit unde se precizeaza in noul cod penal daca partea colaterala are dreptul de a solicita faza in care se afla cercetarea penala? Precizez ca partea colaterala are pe rol un proces civil in care a solicitat anularea unui contract de vanzare/cumparare si trebuie sa demonstreze ca, cumparatorul este de rea credinta . Ori cumparatorul s-a prezentat cu un martor mincinos care acum este cercetat penal pentru marturie mincinoasa. Va multumesc!
De fapt, nu stiu ce sunt raportata la situatia pe care am descris-o mai sus. Eu doresc sa solicit la parchet stadiul in care se gaseste cercetarea penala a persoanei care a venit in procesul civil ca martora a cumparatorului si s-a dovedit a fi mincinoasa. Asa cum am spus instanta s-a autosesizat cu toate astea a considerat cumparatorul de buna credinta si nu a anulat contractul. Am facut recurs si as vrea sa stiu in ce stadiu este cercetarea penala a martorei mincinoase. Vreau sa ma folosesc de acest fapt. Nu stiu daca procurorul imi va da aceasta informatie mie.