avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O problemă chiar interesantă - fișe de producție
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O problemă chiar interesantă - fișe de producție

Bună seara!

Avem următoarea problemă, în cadrul unui proces ce vizează litigii de muncă: eu (ca parte reclamantă) am chemat fostul angajator în judecată pentru nerespectarea CCM, CIM și RI din mai multe puncte de vedere, față de mine.
Una din nemulțumiri a fost schimbarea felului muncii pe care o puteam dovedi DOAR prin fișele de producție pe care le-am completat undeva în perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015.

Compania, precum și martorul acesteia (fostul director general) susțin că nu se mai găsesc acele fișe de producție.

Știu că ei nu sunt obligați să le arhiveze, dar mai știu, din interiorul firmei, că acestea există toate scanate într-un computer.

Cum aș putea totuși, să conving instanța că ele există și că ei le ascund, în mod voit, fiind SINGURA PROBĂ care demonstrează că am fost mutat la un alt departament?

De asemenea, în ce condiții instanța se poate autosesiza cu privire la mărturia mincinoasă?
Sau pot face eu sesizare în instanța civilă, ori ar trebui să fac o plângere separată către organele de cercetare penală?

Menționez că sunt în apel, trebuie ca la termen să depun concluzii scrise și mă reprezint singur!

Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2016
tudorsad, utilizator
Cel mai recent răspuns: tudorsad , utilizator 08:10, 8 Iulie 2016
tudorsad a scris:

....
Știu că ei nu sunt obligați să le arhiveze, dar mai știu, din interiorul firmei, că acestea există toate scanate într-un computer.

.....

Ati explicat acest lucru instantei de judecata ?
da. totusi instanta are o banuiala ca acestea exista, dar ar vrea o proba.
Nu gasiti un alt martor care sa afirme asa ceva in fata instantei ?

Sau nu aveti cum sa faceti o poza a fisierului din calculator in cauza?
poza nu pot face pentru ca nu mai sunt angajat al companiei cu care ma judec.
As putea cere inca un martor, chiar daca suntem in stadiul in care la urmatorul termen trebuie depuse concluziile scrise?
Intr-o atare situatie , nu mai puteti solicita audierea unui nou martor.

Alte discuții în legătură

Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)
Marturie anamarial anamarial In ce conditii poate fi acuzata o persoana de marturie mincinoasa? Si mai ales cand se ia aceasta decizie? Dupa terminarea procesului in care a fost citat ca ... (vezi toată discuția)
Retragerea marturiei mincinoase in proces civil iuliandum iuliandum Este posibila retragerea marturiei data in cazul unui proces civil? Care este procedura si in baza carui articol din Codul civil sau Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)