avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... marturie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

marturie

In ce conditii poate fi acuzata o persoana de marturie mincinoasa? Si mai ales cand se ia aceasta decizie? Dupa terminarea procesului in care a fost citat ca martor sau in timpul acestuia? Pentru o astfel de acuzatie trebuie sa existe plangere sau se poate autosesiza instanta?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:30, 29 Aprilie 2010
Se sesizeaza procurorul in sedinta publica!
Poate sa fie si sesizare din partea unui tert, parte sau nu in proces, poate fi autosesizarea instantei sau poate fi din partea procurorului, numai sa poata fi dovedita.
Si cand se pot intampla toate astea?
Pe tot parcursul judecatii, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii.
Procurorul si judecatorul se pot sesiza din oficiu ,in timpul judecarii procesului,ca si orice alta parte sau persoana interesata,in timpul si dupa terminarea procesului(atata timp cat hotararea are la baza o marturie mincinoasa de natura sa produca consecinte juridice)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa ? doiarul doiarul In primul rand bine v-am gasit. In ultima vreme ma tot apasa o problema si nu i-am gasit raspuns inca: In 2008 am fost de sarbatori la tara, am petrecut ... (vezi toată discuția)
Pot face plangere impotriva organelor de cercetare penala? Vasilepaul Vasilepaul Intrucat in dosarul de urmarire penala intocmit de organele de cercetare penala , politie si parchet , exista numeroase neconformitati : incalcare flagranta a ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul de sedinta considera ca un martor a depus marturie mincinoasa intr-o cauza penala si spune verbal articolul de lege si ca martorul ... (vezi toată discuția)