Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau toti banii din cele 2 magazine si ii transfer pe casa sediului.
Este corect, daca folosesc ca documente justificative urmatoarele ?
la punctul de lucru predau banii cu dispozitie de plata si monetar 481 = 5311
la sediu incasez cu dispozitie de incasare si chitanta 5311 =481.
Multumesc
Cred ca ar trebui sa faceti analitice la cont 5311 : 1 sediu,2 si 3 punctele de lucru. Este suficient monetarul intocmit in 3 exemplare . Pentru cele doua magazine,sper ca tineti evidenta marfurilor,adaosului si TVA ,pe analitice distincte. La fel a veniturilor si a cheltuielilor aferente marfurilor
La punctele de lucru ,un exemplar din monetar: 581=53112,3. Exemplarul original al monetarului : 53111=581. Al treilea exemplar ramane in carnet. Toate exemplarele semnate de casieri, predatori si primitori,eventual,daca este cazul si de catre responsabilul magazinului. Utilizarea contului 481 este indicata numai daca ar fi vorba de subunitati care conduc contabilitate proprie(cred ca in cazul dvs.nu este cazul).
Chitanta sau di/dp?
AncaUrda
Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Registru de casa
niko79
Buna ziua!
Am o societate cu 2 puncte de lucru (magazine) si sediu. Am pentru fiecare cate un reg. de casa, deci in total 3. La sfarsit de saptamana iau ... (vezi toată discuția)