avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general chitanta, dispozitie de incasare sau monetar?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

chitanta, dispozitie de incasare sau monetar?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Societatea noastra are sediu social si punct de vanzare cu amanuntul. In fiecare seara eu preiau de la vanzatoare o suma de bani, in baza unui raport z, contravaloare marfa vanduta in acea zi.
Ce act trebuie sa emit pentru transferul mijloacelor banesti de la magazin la casieria firmei de la sediu? E de ajuns doar punerea pe casa a raportului z sau trebuie insotit de o chitanta, prin care incasez acea suma de la vanzator, monetar sau dispozitie de incasare?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: kajan.barna , utilizator 18:22, 16 Februarie 2010
Operatiile de incasari in numerar sunt consemnate in registrul de casa. Acestea se fac pe baza dispozitiei de incasare catre casierie iar platile pe baza dispozitiei de plata catre casierie, intocmite de contabilitate. Platile si incasarile in numerar se fac in limita plafoanelor stabilite.
Incasarile de la finele fiecarei zile sunt predate in contabilitate pe baza de monetar, intocmit separat pentru fiecare punct de lucru.
Multumesc pentru raspuns. Deci, daca emit monetare in fiecare zi, insotite de raportul Z, pot depune banii de la punctul de vanzare cu amanuntul in casieria firmei de la sediu (care este la o alta adresa)? Mentionez ca societatea are un singur registru de casa, cel de la sediu, unde se tine evidenta banilor. La magazin, casieria (adica sertarul cu bani) se tine doar pana la ora 19:00 (sfarsitul orarului de lucru), cand banii imi sunt predati de catre vanzatoare, mie, care ma ocup de contabilitatea primara si de gestiunea registrului de casa, iar eu ii depun la casieria firmei de la sediu. La acel punct de lucru nu se intocmeste registru de casa.
Multumesc.
in jud covasna e alt dumnezeu,aici se taie chitanta eventual monetar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)
Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Rulaj casa marcat smndraghici smndraghici Buna ziua, Incasez prin casa de marcat si la sfarsitul zilei scot Z, dupa care predau banii catre casieria centrala pe baza de monetar si DP. Acum mi s-a ... (vezi toată discuția)