Concediul de odihna se calculeaza si se acorda anual proportional cu timpul lucrat.Nu se iau pentru calcul perioade lucrate cumulate pe mai multi ani.Deci calculul dumnaevoastra este cel corect.
Pot gasi in codul muncii acest lucru? Sau unde pot gasi ceva pe care ma pot baza? Vreau sa prezint asta reprezentantilor firmei, iar daca nu sunt de acord sa merg pana la o instanta judecatoreasca.
legea 53/2003 Codul Muncii
Art. 139. - (1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
Art. 141(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Plata concediu
kpac
Situatia mea este urmatoarea: am fost angajat la o firma din 20 octombrie 2008 pana pe 1 octombrie 2009. in acest timp am avut numai 5 zile lucratoare concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna
corina_I
Buna ziua,
Am cateva nelamuriri legate de concediul de odihna. In data de 12 mai 2008 m-am angajat la firma la care lucrez in prezent. Initial mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)