avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetarea disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetarea disciplinara

Sa emis o decizie in baza unui referat pentru suspendarea contractului de munca pe perioada cercetarii disciplinare decizie pe care angajatul a contestat-o atit la angajatorul pe care a emis-o cit si la instanta desi pe decizie nu era trecuta perioada suspendarii nici modul de contestare al acesteia.La citeva zile angajatul a primit o convocare la sediul central al unitatii din Bucuresti desi el este angajat la un punct de lucru foarte departe de capitala ,acel punct de lucru avind un sef care il administreaza.Din motive financiare acesta nu poate merge la Bucuresti la data convocarii.Poate solicita ca cercetarea administrativa sa fie facuta la punctul de lucru unde lucreaza ,unde se invoca ca ar fi savirsit anume abateri si in prezenta tuturor colegilor care pot contribui la aflarea adevarului?Este imposibilitatae financiara motiv justificat de neprezentare la Bucuresti?

Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 22:10, 7 Martie 2014
Neprezentarea salariatului la convocarea făcută în condiţiile prevăzute de lege fără un motiv obiectiv dă dreptul angajatorului să dispună sancţionarea, fără efectuarea cercetării disciplinare prealabile.

Dacă absenţa salariatului la cercetarea prealabilă se întemeiază pe un motiv obiectiv angajatorul nu poate dispune sancţionarea sa disciplinară. Sfera noţiunii de motive obiective este mai largă decât ce a noţiunii de forţă majoră. (Costel Gîlcă, Efectele refuzului nejustificat al salariatului de a se prezenta la cercetarea disciplinară prealabilă (I), în Dreptul nr. 8/2005, p. 118)

Exemple de motive obiective : salariatul se poate afla in concediu medical sau arestat preventiv etc.,
Multumiri !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara a salariatului resursesbc resursesbc Care este procedura completa pentru cercetarea disciplinara a salariatului? (vezi toată discuția)
Gravida absente serviciu ionescucarmen ionescucarmen buna seara! in cazul in care o gravida absenteaza de la serviciu pe motive de sanatate, ii instiinteaza prin mail pe data de 3 martie, apoi ii cere ... (vezi toată discuția)
Abandonarea locului de munca NAIMAD NAIMAD in data de 09.04.2012 am fost lasat balta de o angajata ,fara preaviz si fara cerere de demisie,de a doua zi mergand la un alt magazin ca vanzatoare.Mentionez ... (vezi toată discuția)