Ministerul de justitie organizeaza examen sau interviu separat pentru specialitatea electrotehnica si specialitatea ergetica.
Specialitatea combinata la care va referiti - energetica/ electrotehnica- nu exista.
Va recomand sa verificati lista publicata pe situl Ministerului de justitie si va ve-ti convinge.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un specialist care solicita atestarea pentru auditor energetic sunt urmatoarele:
-sa fie cetatean al altui stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European;
-sa fie inginer constructor, absolvent al unui institut sau facultati de constructii.
- sa fie arhitect, absolvent al unui institut de arhitectura sau facultati de constructii si arhitectura;
-sa fie inginer de instalatii, absolvent al unei facultati de instalatii pentru constructii;
-sa fie inginer mecanic sau energetic, absolvent al unei facultati de mecanica sau energetica
- sa corespunda cerintelor examinarii in comisia de atestare pentru specialitatea si gradul solicitat;
Inginerii cu pregatire similara inginerilor de instalatii pentru constructii incadrati in lista de profile si specialitati emisa de Facultatea de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, sau specialisti de inalta calificare care au lucrat in domeniu, pot fi admisi la atestare pe baza avizului comisiei de examinare, confirmarea facandu-se de reprezentantul MLPTL din comisie.
Absolventii romani cu diploma obtinuta in strainatate trebuie sa prezinte documentul de recunoastere/echivalare a acesteia, emis in conditiile legii de catre autoritatea administratiei publice centrale competente.
Specialistii care solicita atestarea pentru auditorii energetici gradul I trebuie sa aiba activitate in invatamant, cercetare, proiectare sau executie ca arhitect, inginer constructor, inginer de instalatii sau specialitati similare celor de instalatii, de cel putin 10 ani.
Specialistii care solicita atestarea pentru auditorii energetici gradul II trebuie sa aiba activitate in invatamant, cercetare, proiectare sau executie ca arhitect, inginer constructor, inginer de instalatii sau specialitati similare celor de instalatii, de cel putin 6 ani.
Conditia de vechime minima de 10 ani pentru auditori energetici gradul I si de 6 ani pentru auditori energetici gradul II poate fi redusa cu maximum 2 ani de catre comisiile de atestare, in cazul in care specialistii dovedesc, prin activitatea depusa, realizari deosebite in specialitatea si gradul pentru care solicita atestarea.
Sursa:
[ link extern ]