avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Consultant juridic
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Consultant juridic

Care sunt condiile pentru obtinerea calitatii de consultant juridic in specialitatea energetica / electrotehnica si unde se da examenul. Am studii si experimenta in domeniu. Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 7 Martie 2014
romil, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 16:09, 16 Martie 2014
Cum poti deveni auditor energetic?
www.avocatnet.ro/content/art...
Daca doriti sa deveniti expert tehnic judiciar in specialitatea energetica/ electrotehnica trebuie sa studiati OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara. Gasiti legislatia pe internet.
Va multumesc dl . Popa. Studiez si daca e cazul va mai consult.
Ministerul de justitie organizeaza examen sau interviu separat pentru specialitatea electrotehnica si specialitatea ergetica.
Specialitatea combinata la care va referiti - energetica/ electrotehnica- nu exista.
Va recomand sa verificati lista publicata pe situl Ministerului de justitie si va ve-ti convinge.


Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un specialist care solicita atestarea pentru auditor energetic sunt urmatoarele:
-sa fie cetatean al altui stat membru al Uniunii Europene ori al Spatiului Economic European;
-sa fie inginer constructor, absolvent al unui institut sau facultati de constructii.
- sa fie arhitect, absolvent al unui institut de arhitectura sau facultati de constructii si arhitectura;
-sa fie inginer de instalatii, absolvent al unei facultati de instalatii pentru constructii;
-sa fie inginer mecanic sau energetic, absolvent al unei facultati de mecanica sau energetica
- sa corespunda cerintelor examinarii in comisia de atestare pentru specialitatea si gradul solicitat;

Inginerii cu pregatire similara inginerilor de instalatii pentru constructii incadrati in lista de profile si specialitati emisa de Facultatea de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, sau specialisti de inalta calificare care au lucrat in domeniu, pot fi admisi la atestare pe baza avizului comisiei de examinare, confirmarea facandu-se de reprezentantul MLPTL din comisie.
Absolventii romani cu diploma obtinuta in strainatate trebuie sa prezinte documentul de recunoastere/echivalare a acesteia, emis in conditiile legii de catre autoritatea administratiei publice centrale competente.
Specialistii care solicita atestarea pentru auditorii energetici gradul I trebuie sa aiba activitate in invatamant, cercetare, proiectare sau executie ca arhitect, inginer constructor, inginer de instalatii sau specialitati similare celor de instalatii, de cel putin 10 ani.
Specialistii care solicita atestarea pentru auditorii energetici gradul II trebuie sa aiba activitate in invatamant, cercetare, proiectare sau executie ca arhitect, inginer constructor, inginer de instalatii sau specialitati similare celor de instalatii, de cel putin 6 ani.
Conditia de vechime minima de 10 ani pentru auditori energetici gradul I si de 6 ani pentru auditori energetici gradul II poate fi redusa cu maximum 2 ani de catre comisiile de atestare, in cazul in care specialistii dovedesc, prin activitatea depusa, realizari deosebite in specialitatea si gradul pentru care solicita atestarea.

Sursa:
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 16 Martie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat expertiza termica a blocurilor... badguygoodguy badguygoodguy As dori mai multe detaliii despre unde si cum pot obtine atestatul pentru a putea efectua expertiza termina a blocurilor. (vezi toată discuția)
Auditor energetic roisac roisac se accepta persoana fizica autoriza cu norma de venit pentru desfasurarea activitatii de auditor energetic ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Cum obt. autorizatie de proiectare? popacata popacata Buna ziua! doresc sa infiintez o firma care sa aiba ca ocupatie realizarea proiectelor pt case, mansarde, lucrari interioare etc., am terminat o facultate in ... (vezi toată discuția)