avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Atestat expertiza termica a blocurilor...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Atestat expertiza termica a blocurilor...

As dori mai multe detaliii despre unde si cum pot obtine atestatul pentru a putea efectua expertiza termina a blocurilor.
Reabilitarea termica se face in coordonarea primariilor, asa ca adresati-va primariei de care apartineti.
elga50 a scris:

Reabilitarea termica se face in coordonarea primariilor, asa ca adresati-va primariei de care apartineti.



Nu la aia m-am referit.

M-am referit ca de la anul nu se mai pot vinde blocuri daca nu au expertiza termina, si primesc note de la A la E , in functie de cat se consuma in acel bloc,etc...

Certificatul de performanta energetica a cladirii este eliberat de catre un auditor energetic atestat, in urma unei expertize energetice si este valabil zece ani de la data emiterii.

Atestarea auditorilor energetici pentru cladiri si instalatiile aferente acestora corespunde prevederilor Legii nr.325/27.05.2002 pentru aprobarea O.G. 29/30.01.2001 "Privind reabilitarea termica a fondului construit existent si stimularea economisirii energiei termice" si a "Metodologiei privind atestarea auditorilor energetici pentru cladiri", aprobata de MLPTL cu Ordinul nr. 1850/11.11.2002, avand indicativul MP 017 - 02.

Prin urmare trebuie sa detineti un atestat de specialitate.
Inscrierea pentru sustinerea examenului de auditor energetic se face printr-o cerere tip in care se precizeaza, pe langa datele de identificare a solicitantului, specialitatea si gradul pentru care se solicita atestarea.
Candidatii vor prezenta si urmatoarele documente pe langa cererea de inscriere la examenul de atestare:
- memoriu de activitate in care se precizeaza pregatirea profesionala, apartenenta la asociatii profesionale, situatia profesionala actuala, experienta profesionala cu precizarea intreprinderilor sau agentilor economici in cadrul carora si-a desfasurat activitatea, perioade, functii etc. si precizarea celor mai importante lucrari proiectate in domeniu, cu detalierea solutiilor adoptate (date constructive);
- copie xerografiata a diplomei de absolvire a institutului de invatamant superior - cursuri de lunga durata;
- 3 recomandari din care: 2 din partea unor intreprinderi sau agenti economici in cadrul carora si-a desfasurat activitatea, a unor personalitati recunoscute in domeniu si o recomandare din partea asociatiei profesionale in domeniu;
- declaratia scrisa, pe proprie raspundere, ca nu are cazier; daca are cazier, va prezenta o copie legalizata dupa acesta;
- copie xerografiata a cartii de munca.
Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un specialist care solicita atestarea pentru auditor energetic sunt urmatoarele:
- sa aiba cetatenie romana;
- sa fie inginer constructor, absolvent al unui institut sau facultati de constructii.
- sa fie arhitect, absolvent al unui institut de arhitectura sau facultati de constructii si arhitectura;
- sa fie inginer de instalatii, absolvent al unei facultati de instalatii pentru constructii;
- sa fie inginer mecanic sau energetic, absolvent al unei facultati de mecanica sau energetica.
- sa corespunda cerintelor examinarii in comisia de atestare pentru specialitatea si gradul solicitat;
Inginerii cu pregatire similara inginerilor de instalatii pentru constructii incadrati in lista de profile si specialitati emisa de Facultatea de Instalatii din Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, sau specialisti de inalta calificare care au lucrat in domeniu, pot fi admisi la atestare pe baza avizului comisiei de examinare, confirmarea facandu-se de reprezentantul MLPTL din comisie.
Absolventii romani cu diploma obtinuta in strainatate trebuie sa prezinte echivalarea acesteia de la Ministerul Invatamantului si Cercetarii.
Specialistii care solicita atestarea pentru auditorii energetici gradul I trebuie sa aiba activitate in invatamant, cercetare, proiectare sau executie ca arhitect, inginer constructor, inginer de instalatii sau specialitati similare celor de instalatii, de cel putin 10 ani.
Specialistii care solicita atestarea pentru auditorii energetici gradul II trebuie sa aiba activitate in invatamant, cercetare, proiectare sau executie ca arhitect, inginer constructor, inginer de instalatii sau specialitati similare celor de instalatii, de cel putin 6 ani.
Conditia de vechime minima de 10 ani pentru auditori energetici gradul I si de 6 ani pentru auditori energetici gradul II poate fi redusa cu maximum 2 ani de catre comisiile de atestare, in cazul in care specialistii dovedesc, prin activitatea depusa, realizari deosebite in specialitatea si gradul pentru care solicita atestarea.

Detalii despre examen si locatii poti consulta urmatorul link
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
ContSters82289, utilizator
:offtopic:
@badguygoodguy
Am rugamintea sa va editati mesajele, sa nu scrieti mesaje consecutive.
Ultima modificare: Vineri, 18 Decembrie 2009
elga50, moderator
Auditorul energetic care elibereaza certificatele de performanta energetica a caldirilor/locuintelor, este atestat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Despre procedura privind obtinerea acestei atestari a auditorilor energetici, puteti contacta MDRL.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consultant juridic romil romil Care sunt condiile pentru obtinerea calitatii de consultant juridic in specialitatea energetica / electrotehnica si unde se da examenul. Am studii si ... (vezi toată discuția)
Auditor energetic roisac roisac se accepta persoana fizica autoriza cu norma de venit pentru desfasurarea activitatii de auditor energetic ? multumesc ! (vezi toată discuția)
Pot trece activitate secundara cod caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand i.i. ? dan.b dan.b Pot trece activitate secundara cod Caen 7111 si sa fac proiecte de constructii civile, avand I.I. ? Am infiintata o intreprindere individuala cu cod Caen ... (vezi toată discuția)