avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arbore genealogic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arbore genealogic

Buna seara, ma lamuriti si pe mine in baza carei legii se solicita la dezbaterea succesiunii arborele genealogic dupa defunct? Am deschis actiune de dezbatere a succesiunii si azi mi-a venit de la judecatorie o adresa prin care mi se cere printre altele sa depun si arborele genealogic dupa defunct.Ati intalnit in practica asa ceva? :(
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 10:09, 10 Martie 2014
la ce se raporteaza?

daca va solicita descendentii...e de bine,
daca va solicita ascendentii:(((

:rofl:

A ...bunului simt. :)

Uneori este nevoie de o schema pentru a intelege încrengătuara de ..."cuscri de cumetri virtregi" (după cum le zic eu din clipa in care ... pierd sirul explicaţiilor omului care graieste in limbaj obisnuit/popular).

Cand omul zice CUMNAT, pricepem amandoi despre ce-i vorba, dar codul civil nu cunoaşte această sintagmă (e din popor).

Cand omul graieste NEPOT, el se gândeste la nepotul lui.
Dar NEPOT in materie de mosteniri inseamna ... nepotul mortului. In materie de succesiuni ne raportam intotdeauna la defunct. Iar nepot poate fi: nepot de fiu/fiica sau nepot de frate/sora. (adesea fiind nevoie sa ghicesti din context la ce anume se refera vorbitorul)

Si atunci, las omul sa vorbeasca ...pe limba lui, dar eu incep sa fac o schema... (pentru ca, in final, să ne punem de acord pe aceasta schemă, fiindcă e mult mai buna decât ... fiecare pe limba lui).

Pe scurt, cred ca v-ati exprimat atat de alambicat in cererea de chemare in judecata, incat instanta vrea si ea o schema incepand de la autorul comun, ca sa fie sigura ca a inteles despre ce o fi vorba.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
romascanu, moderator
Problema ar fi fost simpla, tatal meu a fost singurul copil al bunicii mele, in urma decesului bunicii mele a ramas doar un teren, care la primarie a fost trecut pe rolul fiscal la tata, alaturi de imobilul locuinta, la ce este nevoie de arbore genealogic? Ati intalnit in practica astfel de cereri de la judecator? Eu am inteles din codul civil ca din moment ce exista descendent ,alte clase de mostenitori(parinti, frati) nu mai au drept la mostenire!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
pusa2mimi, utilizator
pusa2mimi a scris:

Problema ar fi fost simpla, tatal meu a fost singurul copil al bunicii mele,

O fi fost simpla, dar pe mine ati reusit sa ma bulversati exact cu explicatia simpla de mai sus.

Intr-o dezbatere succesorala pe rolul instantei sunt cel putin DOI (cel putin un reclamant SI un parat).

Si atunci, cu cine se judeca SINGURUL mostenitor? Eu nu pot sa cred ca s-a chemat in judecata pe SINE INSUSI, ca sa arate ca-i singurul (fiindca e absurd).

Cine pe cine a chemat in judecata si in ce calitate?

Presupun ca instanta o fi dorind si ea sa inteleaga acelasi lucru ( vrea sa vada ... o tulpina cu doua ramuri ...sau macar cu doi ...pe-o cracă).

pusa2mimi a scris:

Ati intalnit in practica astfel de cereri de la judecator?

Incercati sa raspundeti solicitarii, fara sa ma luati pe mine ca unitate de masura. Cine scrie cererile destul de lamurit de la bun inceput, nu prea se intalneste in practica cu cereri lamuritoare si precizatoare.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
romascanu, moderator
D-na Romascanu, eu am solicitat dezbaterea succesiunii dupa tata,(suntem 4 copii),dar terenul care la primarie figureaza pe rol la tata, a fost al mamei lui(titlul de proprietate), nu stiu in baza la ce a trecut pe tata(nu stiu daca a avut certificat de mostenitor).Mi s-a cerut sa specific daca vreau sa dezbat succesiunea si dupa bunica(?) si arborele genealogic presupun ca nu trebuie sa scriu cine sunt parintii bunicii!!!,

Alte discuții în legătură

Renuntator mostenire MONICA ROXANA Voinea MONICA ROXANA Voinea La dezbaterea unei succesiuni se prezinta 2 mostenitori: sotul supravietuitor si fiica acestuia rezultata din casatoria defunctei cu sotul sau. Daca fiica ... (vezi toată discuția)
Succesiune platinium platinium Buna seara ! Ma numesc George si doresc din partea dvs cateva sfaturi referitoare la o mostenire. In 1992 a murit bunicul si aveau drept la masa succesorala ... (vezi toată discuția)
Mostenire nepot pbmice pbmice Buna ziua, Am si eu o intrebare. Situatia de fapt: Exista titlu de proprietate pe numele bunicului asupra unui teren extravilan si asupra unui teren ... (vezi toată discuția)