avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum stim daca Directia de Munca ne calculeaza corect ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum stim daca Directia de Munca ne calculeaza corect indemnizatia de concediu ingrijire copil ?

Buna ziua
Am o dilema de calcul.
Am nascut in noiembrie 2008 si in februarie 2009 am depus dosarul pt concediu ingrijire copil ,dosar ce include si adevarinta de venituri, normal. Acesti bani ar trebui sa-mi fie virati dupa terminarea celor 126 zile de concediu de maternitate, adica cu 19.01.2009. Am optat ca banii sa-mi fie virati pe card. Mi-am notat suma veniturilor mele pt a-mi calcula singura cei 85 % pe care ii voi primi de la stat. 31192 ron impartit la 12 la care aplic 85% si rezulta un venit lunar de 2209 ron. In aprilie am primit o suma pe care nu o inteleg 5388 ron.Stiu ca aceasta suma este pe mai multe luni, dar pe cate? Nu stiu la cate luni se refera pentru a-mi calcula venitul pe luna.
Apelez la dvs pt ca sunt in imposibilitatea de a iesi din casa din motive de sanatate pt a ma duce in str hambarului si nu reusesc sa-i prind la telefon.
Cel mai recent răspuns: ContSters77134 , utilizator 16:28, 30 Aprilie 2009
de ce nu puteti iesi din casa...:foottap: e blocata iesirea..:hm: sau sunteti sechestrata in casa....:tooth: calculul trebuie sa tina cont de media veniturilor pentru acele 12 luni si de numarul de zile lucratoare din lunile respective
Nu ai primit o decizie in care sa se stipuleaze suma de care urmeaza sa beneficiezi? In mod normal acea decizie trebuia sa iti parvina inainte de primirea banilor.
Incercati si la Directia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a sectorului de care apartineti.
De cateva luni se primesc si acolo dosare si este mult mai liber decat in Hambarului!
Pana la inregistrarea documentelor doveditoare si calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului potrivit legii, aceasta se acorda in cuantum de 600 lei, urmand ca diferenta de cuantum sa fie acordata incepand cu drepturile aferente lunii ianuarie 2009.

Contestaţiile formulate împotriva deciziei de acordare a indemnizatiei pentru CIC se soluţionează potrivit Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca nu ati primit inca decizia acasa, urmeaza sa o primiti (vine mai tarziu).Daca nu sunteti nici atunci lamurita si aveti indoieli cu privire la suma, o puteti contesta.

Alte discuții în legătură

Indemizatie crestere copil moranduzza moranduzza :((Cum putem sti exact de cand vom primi indemizatia pentru crestere copil recalculata la cei 85% din venitul net? Am sunat de nenumarate ori in Str. ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere al doilea copil - fara pauza intre cic stressy stressy buna ziua, eu si cu sotul meu ne dorim inca un copil, avand deja un baietel de un an si o luna; la directia de munca si protectie sociala din str hambarului ... (vezi toată discuția)
Plafon indemnizatie cresterea copilului dupa reducerea cu 15% miara miara Pana la 1 iulie 2010 am primit pentru cresterea copilului o indemnizatie plafonata la 4000 RON. Reducerea de 15% a fost aplicata din luna iulie la suma de 4000 ... (vezi toată discuția)