avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calcul indemnizatie crestere al doilea copil - fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calcul indemnizatie crestere al doilea copil - fara pauza intre cic

buna ziua,
eu si cu sotul meu ne dorim inca un copil, avand deja un baietel de un an si o luna; la directia de munca si protectie sociala din str hambarului nu am reusit sa prind azi pe cineva la telefon, dar poate ma ajuta cineva cu o informatie sigura despre cum se va calcula indemnizatia daca voi naste al doilea copil inainte ca primul sa implineasca doi ani? nu voi avea pauza intre cele doua cic-uri... iar firma la care lucrez s-a inchis anul acesta in ianuarie, desi acest lucru nu cred ca ma va afecta; acum primesc indemnizatie de 85% din veniturile nete obtinute in cele 12 luni inainte de nasterea primului copil.
Desigur ca voi intreba chiar la directia de munca si asistenta sociala, dar pana atunci poate ma ajutati voi cu o parere.
va multumesc frumos,
o zi buna tuturor

Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:50, 21 Mai 2009
pentru cel de al 2-lea copil veti primi o indemnizatie de 600 lei, intrucat anterior nasterii acestuia nu realizati venituri supuse impozitarii.
Si eu stiu ca pntru al 2lea copil beneficiati de indemnizatia de 600 Ron
In situatia in care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate in care nu sunt realizate venituri, cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 600 lei.
chiar daca nu exista pauza intre cele doua cic-uri? adica nasterea celui de-al doilea copil este chiar inainte ca primul sa implineasca doi ani
Atunci, la stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil IANISEL IANISEL Buna ziua In prezent ma aflu in concediu ingrijire copil, si eneficiez de 85% din venituri.aceste se va finaliza la data de 29 .10.2010. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil 2 ani enikohorst enikohorst Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla: momentan sunt in concediu de crestere a primului meu copil pana in aprilie 2009. In luna martie 2009 insa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie al 2-lea copil dupa concediu fara plata mirikeus mirikeus In acest moment sunt insarcinata cu primul copil urmand sa nasc in mai. Tare mult mi-as dori sa fac si pe al doilea bebe la o distanta de maxim 2 ani ... (vezi toată discuția)