Buna ziua ,
As dori sa intru in posesia unei masini ,maine ma vad cu vanzatorul si am niste nelamuriri:
1.unde se face contractul de vanzare-cumparare? si apoi ce trebuie facut....
2.sunt detinatoare de certificat de handicap si am inteles ca am niste avantaje ,care sunt acestea ?
3.daca detin acest certificat de handicap mai trebuie sa platesc taxa de poluare sau sunt scutita?—mentionez ca taxa nu a fost platita de vanzator.
4.taxa de poluare a masinii costa in jur de 800 de euro ,momentan nu dispun si de acesti bani (daca nu sunt scutita de ea) cum sa procedez sa intru in posesia masinii ?
Am inteles ca pot circula o perioada pe numele proprietarului ,este adevarat si cat pot face acest lucru?
Va rog frumos ajutati-ma !
Multumesc anticipat!
1. contractul de vanzare cumparare este unul tipizat care se intocmeste, de obicei, de firmele specializate in inmatricularea autovehiculelor.
2,3. conform legii nr.9/2013 nu se plateste timbrul de mediu pentru autovehiculele special modificate in scopul conducerii de catre persoanele cu handicap, precum si in scopul preluarii si transportarii persoanelor cu handicap grav sau accentuat, astfel cum aceste persoane sunt definite in Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, repbulicata, cu modificarile si completarile ulterioare .
4. utilizarea autovehiculului fara transferul proprietatii acestuia pe dumneavoastra se poate face in baza unui contract de comodat, prin care proprietarul va cedeaza folosinta masinii.