avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Listare RJIP completat pe calculator
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Listare RJIP completat pe calculator

Buna ziua,

In ceea ce priveste contabilitatea in partida simpla sunt incepator.

Pana acum, RJIP din programul meu are 6 randuri pe ianuarie si vreo 15 pe februarie. Pot sa listez fiecare luna pe cate o pagina sau listez 2 luni pe o singura pagina?

In OMFP 3512/2008 scrie ca in cazul in care tin evidenta pe calculator, RJIP se editeaza lunar. De aici inteleg ca pot sa li fiecare luna pe pagina separata.
Tot aici scrie ca RJIP se completeaza lunar prin preluarea totalurilor sumelor din program.

In RJIP stampilat la ANAF scriu de mana doar totalul sumelor? In cazul asta, scriu mai multe luni pe o pagina sau fiecare luna are pagina ei?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:12, 22 Septembrie 2014
Puteti sa includeti pe pagina, la listare, mai multe luni, atata timp cat inregistrarile fiecarie luni se termina cu un total. Acel total lunar il treceti in RJIP vizat la finante, cate luni incap pe pagina.
Va multumesc.
Prefer sa listez cate o luna pe pagina. In felul acesta mi se pare mai usor de urmarit. RJIP listat de mine il pun in dosar cu facturile?

RJIP vizat la finante are 19 randuri pe pagina. Pe randul 1 scriu totalul la ianuarie, pe randul 2 totalul la februarie, pe randul 3 totalul la martie si tot asa pana la decembrie 2014. Fac total an 2014. Trec pe urmatorul rand cu ianuarie 2015 sau merg pe pagina urmatoare?
Buna ziua
Referitor la completarea RJIP as dori sa intreb daca la finalul fiecarei zile se trece soldul? Sau lunar?
Operatiunile inregistrate in Registrul-jurnal de incasari si plati se totalizeaza anual.
Daca doriti sa tineti acest registru pe calculator, listati paginile cu fiecare luna, le indosariati iar in registrul treceti doar totalul din luna.
Multumesc dl. Neagu pt raspuns (si pt altele de pe forum care au fost de real folos).
Mai am o nelamurire: am inceput RJIP cu consemnarea platilor (cheltuielile de infiintare). Ar fi trebuit mai intai sa trec o suma (creditare) ca sa justific din ce am facut acele cheltuieli?

Alte discuții în legătură

nelamuriri-registrul jurnal si reg. inventar bianchita bianchita 1.Tin contabilitatea unui bar cu ajutorul unui sistem informatic si listez registrul jurnal la sfarsitul fiecarei luni pe care il atasez la celelalte acte ... (vezi toată discuția)
Jurnal de incasari si plati gyuly_11 gyuly_11 buna ziua, am si eu o intrebare va rog, cum se completeaza in registru jurnal de i. si plati, dupa fiecare luna se trage linie si se calc. totalul? ori se ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa ioanaveronica ioanaveronica Daca tin contabilitatea in partida simpla cu ajutorul unui program pe calculator SAGA mai am nevoie de Registrul de incasari si plati vizat de Finante? (vezi toată discuția)