Sunt pensionat pe caz de boala din strainatate (dupa un accident de munca) de mai multi ani, acuma am 49 de ani.
Incapacitatea mea fizica imi permite sa desfasor activitati care nu presupun prea mare efort fizic (de fapt eu sunt pensionat din profesia de dulgher, unde se lucreaza pe schele, la inaltime si presupune efort fizic sustinut)
De un an bun am inceput sa fac transport de marfuri pe cont propriu, cu masina proprie de 3,5 tone, platind absolut toate taxele si impozitele la stat (CAS, TVA, imp pe salariu, 3% microimpozit, doar ca nu am activitate continua, iau marfurile de pe Bursatransport si nu gasesc mereu, nu am nici un fel de contract de colaborare cu terti in afara de contabila, sunt luni ca abia prind o cursa, doua si incasarile mele sunt foarte mici si dupa peste un an de alergatura sunt pe pierderi semnificative.
Intrebarea mea este:
Fiind pensionar deja, fara sa mai am pretentii si la pensie din Romania, exista vreo posibilitate sa imi fac o angajare cu jumatate sau cu sfert de norma (dealtfel nici nu prestez mai mult) ca sa nu mai platesc CAS-ul si impozitul pe salariu, intreg sau chiar deloc?
Va multumesc mult.