avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pensionar in campul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pensionar in campul muncii

Sunt pensionat pe caz de boala din strainatate (dupa un accident de munca) de mai multi ani, acuma am 49 de ani.
Incapacitatea mea fizica imi permite sa desfasor activitati care nu presupun prea mare efort fizic (de fapt eu sunt pensionat din profesia de dulgher, unde se lucreaza pe schele, la inaltime si presupune efort fizic sustinut)
De un an bun am inceput sa fac transport de marfuri pe cont propriu, cu masina proprie de 3,5 tone, platind absolut toate taxele si impozitele la stat (CAS, TVA, imp pe salariu, 3% microimpozit, doar ca nu am activitate continua, iau marfurile de pe Bursatransport si nu gasesc mereu, nu am nici un fel de contract de colaborare cu terti in afara de contabila, sunt luni ca abia prind o cursa, doua si incasarile mele sunt foarte mici si dupa peste un an de alergatura sunt pe pierderi semnificative.
Intrebarea mea este:
Fiind pensionar deja, fara sa mai am pretentii si la pensie din Romania, exista vreo posibilitate sa imi fac o angajare cu jumatate sau cu sfert de norma (dealtfel nici nu prestez mai mult) ca sa nu mai platesc CAS-ul si impozitul pe salariu, intreg sau chiar deloc?
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Pensionar, conventie civila, contributii CRISTY40 CRISTY40 Sunt pensionar pe caz de boala din strainatate dupa un grav accident de munca (deci pensia nu este obtinuta pe oua), acum am o oferta de sofer la o firma a ... (vezi toată discuția)
Sume datorate catre cas . eugen43 eugen43 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: -ce suma datoreaza catre CAS o persoana fizica autorizata care in anul 2010 a realizat un venit ... (vezi toată discuția)
Reducere de impozit verificator verificator O persoanã desfaşorã o activitate independenta (PFA) pe norme de venit. Varsta acesteia este de 59 ani, dar a lucrat in grupa a – II - a 30 de ani si a ... (vezi toată discuția)