avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionar, conventie civila, contributii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionar, conventie civila, contributii

Sunt pensionar pe caz de boala din strainatate dupa un grav accident de munca (deci pensia nu este obtinuta pe oua), acum am o oferta de sofer la o firma a unui prieten care vrea sa ma ajute, pe o masina de 3,5 tone (transport marfa),incapacitatea mea imi permite sa desfasor aceasta activitate in conditii maxime (am pb doar cu efortul fizic, pe santier de exemplu) intrebarea mea este, ce trebuie sa platesc obligatoriu la bugetul de stat,daca de vechime nu mai am nevoie (nu ca as fi prea vechi) trebuie sa inchei totusi un contract de munca? stat de plata?poate sa ma plateasca din dividende?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 09:19, 14 Iunie 2012
Ca pensionar de boala puteti sa desfasurati o activitate de cel mult 4h/zi. In cazul CIM nu se plateste somaj (angajat sau angajator) sau puteti opta pentru conventia civila.
De unde as putea sa aflu ce spune conventia civila?
Va multumesc mult inca odata!
Noua denumire a conventiei civile este contract de antrepriza. Reglementarea legala este data de art. 1852 din codul civil si fiscal capitolul venituri din codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar in campul muncii CRISTY40 CRISTY40 Sunt pensionat pe caz de boala din strainatate (dupa un accident de munca) de mai multi ani, acuma am 49 de ani. Incapacitatea mea fizica imi permite sa ... (vezi toată discuția)
Conventii civile UIFALEAN DIANA UIFALEAN DIANA Odata cu intrarea in vigoare aNoului Cod civil se mai pot incheia Conventii civile cu persoane fizice (vezi toată discuția)
Un beneficiar de pensie anticipata poate realiza venituri in baza unei convetii civile? MONDA VALER MONDA VALER SUNT PENSIONAR ANTICIPAT SI AS DORI SA MA ANGAJEZ 3 ORE PE ZI, PE BAZA DE CONVENTIE CIVILA, LA O SOCIETATE COMERCIALA. ESTE POSIBIL SAU LEGEA IMI INTERZICE? (vezi toată discuția)