avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj masina si teren
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj masina si teren

voi ajunge la divort, cu copil minor dupa 10 ani de casnicie. sotul doreste partaj pt auto si teren. se platesc in continuare rate. cum sa procedez pentru un partaj in favoarea mea si cat mai ieftin. copilul este la mine. pot cere 3/4 din teren pentru copil, sa nu am surprize mai tarziu? daca inaintez cerere de divort, din culpa sotului, in instanta pot cere plata pensiei de intretinere pana la 26 ani, desi copilul are 3 ani? cat costa un proces de divort in instanta si pe ce perioada se intinde? mentionez ca la mediere nu am reusit sa ne punem deacord
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
gi-jane2, moderator
La partaj, bunurile se impart intre soti , nu are importanta ca aveti copii sau cati. Nu aveti o cota in plus pt ca minorul va ramane la dvs. Se v aimparti functei de contributia fiecarui sot la achizitionarea bunurilor. In afara de bunuri, veti imparti si datoriile ca si alea sunt comune. Bunurile pot fi cerute de un sot sa i se atribuie si sa plateasca datoriile singur su o sulta celuilalt.
Pensie de intretinere primeste copilul dupa 18 ani doar daca urmeaza cursuri de zi si nu se va intretine din munca. Dupa majorat, copilul e cel ce poate cere pensie, nu dvs.
Pensie cereti acum pt el pana la 18 ani cand il reprezentati.
Daca va puneti avocat, veti negocia cu acesta onorariul. Divortul poate dura cateva luni, un an, 2.. depinde.
:offtopic:
Pe forum nu scrieti cu majuscule si nu deschideti subiecte noi daca puteti continua o discutie inceputa, multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2014
gi-jane2, moderator
F bune si f corecte sfaturile d-nei moderatotr gi-jane2.

Cred totusi ca ar fi bine sa consultati un avocat pt a intelege exact procedurile si costurile.

Imi dau seama din modul cum ati pus intrebarile ca nu vi s-a explicat ca sunt doua dosare diferite in instanta. Unul de divort si altul de partaj.

Eu v-as sfatui sa incercati sa rezolvati amiabil situatia pt ca sunt costuri substantiale in instanta cu taxa de timbru 3% din valoarea masei partajabile, expertize evaluatorii etc. Costuri de timp f mari, de bani, plus ca aveti si credite.
Ca sa ajungeti mai ieftin, faceti o tranzactie. Copilul nu primeste nimic la partaj decat daca a avut bani din care ati cumparat bunurile acelea si in numele lui.
Daca cereti divortul din culpa sotului si nu dovediti culpa lui exclusiva, pierdeti cheltuieli de judecata.
Nu va puteti intelege in niciun fel? Aveti un copil de 3 ani, o sa va tot certati prin instante daca o incepeti asa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + partaj cris-cris cris-cris Doresc sa divortez de sotul meu si acesta nu este de acord. Relatiile dintre noi sunt extrem de incordate, ceea ce se reflecta si asupra copilului. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Actiune divort gabriel67 gabriel67 Buna ziua. Suntem separati, eu si sotia mea din 2005 ( casatoriti in 1994), de cand ea a plecat in Spania. Baiatul nostru devine major luna aceasta, implinind ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj Mugur1810 Mugur1810 Buna ziua, sotia mea vrea sa divorteze impotriva vointei mele. Aceasta casatorie are 13 ani si un copil in varsta de 12 ani. Ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie ... (vezi toată discuția)