Buna ziua.
Suntem separati, eu si sotia mea din 2005 ( casatoriti in 1994), de cand ea a plecat in Spania. Baiatul nostru devine major luna aceasta, implinind 18 ani pe 24 iunie. Baiatul locuieste cu ea din 2007. Apartamentul este cumparat de mine in 2007, in rate, pe 20 de ani, cu ipoteca pe institutia de unde l-am cumparat ( sunt proprietar, platesc impozite si intretinere conform legilor, dar deplin voi deveni dupa achitarea integrala a ratelor, in 2027 ). Am citit ca pot divorta daca sotii sunt separati in fapt de cel putin doi ani. Ce anumei trebuie sa fac pt a divorta in absenta sotiei? Va multumesc!
Aveti contact cu sotia ? puteti lua legatura cu ea ? Aveti o relatie buna ?
Puteti divorta cu acordul sotie sau nu , in instanta fara ca dansa sa se prezinte, insa va trebui s-o citati legal, asta poate dura.
In ce priveste imobilul e bun comun, va trebui supus partajului. Cereti cota de 100% motivat de faptul ca l-ati cumparat singur dupa despartirea in fapt, ati achitat singur ratele, sotia neavand vreo contributie, daca sotia e de acord, nu vor fi probleme. Ati putea face partajul si la notar, cu costuri ceva mai mici.
La un eventual partaj, procentele aferente se calculeaza din suma inscrisa in contractul de vanzare-cumparare (50.000 ron), sau din suma de valoarea pietei ( 2 camere in Cta aprox 40.000 de euro ) ? Multumesc mult userului gi-jane2 pentru raspuns.
Partaj
ContSters185034
Am divortat in 2009 si vreau sa deschid un proces de partaj. Bunuri foarte multe nu avem, mobila si ce a mai fost in casa, apartamentul fiind al mamei ... (vezi toată discuția)
Partaj
asdfgh!1
Buna ziua!
Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)