avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Imprumut bancar dupa parasirea domiciliului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Imprumut bancar dupa parasirea domiciliului

ma regasesc in urmatoarea situatie...

in conditiile in care sotul a parasit de bunavoie domicilliul conjugal, depus divort, acordat din culpa comuna, custodie minor comuna, etc... Divortul a fost unul fara partaj...

La partaj aflu ca in perioada imediat urmatoare parasirii domiciliului (sau anterior acesteia cu putin timp), oricum inaintea pronuntarii divortului, acesta a luat un credit pentru un apartament in care locuieste si acum... Acest lucru s-a intamplat fara cunostiinta mea fara sa semnez ceva, fara sa imi exprim acordul, etc...

intrebare: poate fii inclus acest credit in masa partajabila ca un pasiv comun? practic eu avand casa proprietatea mea, va trebui sa suport casa pe care acesta a cumparat-o pentru uzul si folosul lui exclusiv, din motiv ca acesta a facut imprumutul cat eram inca casatoriti?...

subliniez ca acest imprumut s-a facut in totala necunostiinta de cauza, nu am semnat, gajat nimic la vremea respectiva...

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: horatiusasu , utilizator 10:24, 7 Decembrie 2014
Nu aveţi martori care ştiu când a părăsit domnul domiciliul conjugal? oricum, dacă dvs. nu aţi semnat nimic, iar domnul v-a părăsit inainte de începerea divorţului, nu trebuie să vă faceţi probleme.
nu este vorba de parasirea de domiciliu, aceea poate fi dovedita prin martori... as dori sa stiu in ce masura un credit contractat de catre o parte, independent, fara acordul celeilalte, vine impartit cu ocazia divortului/partajului... Practic se aplica acceasi norma ca si in cazul conturilor bancare, etc... ca fiind active/pasive (bunuri/datorii) comune si impartite in functie de contributia fiecaruia... Cu atat mai mult cu cat acesta este un bun care ramane/devine proprietatea unei singure parti.
Casa a fost cumparata dupa divort ?
De cine va temeti ca vi se vor cere bani pt achitarea creditului, de banca sau de fostul sot ?
Ca sa raspundeti in fata bancii, aceasta trebuie sa va actioneze in judecata pt a dovedi ca e datorie comuna, Dvs va puteti apara, nu ati semnat, nu ati stiut, nu a facut imprumut pt nevoiele obisnuite ale casatoriei , ci pt a-si cumpara o casa care e bun propriu ( conteaza cand a cumparat-o).
Banca nu va face asta, nu ar risca cand are de unde sa se indestuleze.
Nici de fostul nu aveti de ce va teme, daca ajungeti sa impartiti si creditul, impartiti si casa- i le dati lui pe amandoua.
casa a fost cumparata inainte de divort...

eu nu vreau casa, nu pot sa vreaau asa ceva, nu mi apartine...
ceea ce imi este teama este faptul ca in urma partajului sa ma pomenesc ca trebuie sa achit si eu jumatate din credit, ca doar si bunurile si datoriile sunt comune...

nu cred ca ar trebui sa ma tem de banca atat timp cat semnatura mea nu apare nicaieri si nu am girat cu nimic din ceea ce este proprietatea mea....

as dori o parere avizata si in acest sens...
Casa e bun comun si daca vreti s-o impartiti, creditul e comun. Nu cred ca fostul sot si-a luat casa pt a o imparti cu dvs, dansul are interes sa ceara partajul ei , sa ii fie atribuita si creditul la fel.
Ca sa va treziti in urma partajului cu ceva sau fara ceva, cineva trebuie sa ceara.. ceva.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu/divort/partaj CristinaNN CristinaNN Bună ziua! [b]Soțu[/b]l a contractat în urmă cu aprox. 3 ani mai multe credite pt nevoi personale, în valoare de aprox. 300 de milioane vechi, atât de ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Declaratie in fals credit prima casa Anonimmm2017 Anonimmm2017 Salut tuturor. Am o problema destul de complicata. Sa incepem cu inceputul. Acum 1 an am aplicat pentru prima casa si am fost respins atunci cand a ... (vezi toată discuția)