avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj apartament

Buna ziua ,

Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu .
Acum voi divorta , vreau sa stiu ce se poate intampla , apartamentul este bun comun ? Sotia are dreptul la el chiar daca timp de 3 ani doar eu am platit rata si cheltuielile ?
Tin sa precizez ca banii de avans si cumparaturile pt a mobila casa au fost facute din banii obtinuti de la nunta ( practic banii amandurora ) .

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 14:44, 21 Martie 2017
Dacă vindeți răspundeți penal.
Ar trebui sa faceți partajul.
O infracțiune ați comis deja...
Daca data contractului de v/c este ulterioara datei incheierii casatoriei apartamentul este bun comun.
Nu are importanta ca doar dvs ati platit ratele si cheltuielile.
Intrucat ati declarat ca sunteti necasatorit se poate lua in considerare faptul ca ati savarsit infractiunea de fals in declaratii art. 326 NCP

Art. 326
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
pai si la partaj cine castiga apartamentul , daca ea nu a platit nici o rata , nimic .
Cine trebuie sa depuna plangere pt fals in declaratii ? Sotia poate sau banca ? Nu cred ca banca are vreun interes sa-mi faca plangere penala pt fals in declaratii ?
Inca sotia a avut/are cunostinta ca ati declarat ca erati necasatorit cand ati incheiat contractul de v/c sau este in necunostinta de cauza?
Din ce motive ati declarat ca nu erati casatorit? Sau inca erati dupa euforia nuntii si nu stiati ce ati semnat in registrul de stare civila?

tatal meu a facut exact chestia asta; am descoperit-o - eu si mama - cand a murit el, adica dupa 36 de ani; da, este bun comun, mama este proprietara pe 1/2 si eu am mostenit cealalta jumatate, fiind fiica unica si tata nefiind casatorit; macar el a avut o scuza (lamentabila) ca era in divort cand a achizitionat; el a platit toate ratele .... va dati seama, daca mama nici nu a stiut; si tot din darul de nunta l-a cumparat, dar despre care a uitat sa-i spuna si mamei :(

sotia stie despre acest apartament?

Alte discuții în legătură

Tranzactie vanzare-cumparare locuinta - dupa casatorie corinabulau corinabulau Buna ziua, in urma cu 3 saptamani am inceput demersurile la un credit ipotecar pentru o locuinta. Procedura este destul de avansata, urmeaza ca odata ce ... (vezi toată discuția)
Declaratie in fals credit prima casa Anonimmm2017 Anonimmm2017 Salut tuturor. Am o problema destul de complicata. Sa incepem cu inceputul. Acum 1 an am aplicat pentru prima casa si am fost respins atunci cand a ... (vezi toată discuția)
Cumpărare locuință de persoană văduvă Crap Crap Buna ziua daca vreau sa cumpăr o locuintă imi trebui si act de deces al sotului (vezi toată discuția)