avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie in fals credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie in fals credit prima casa

Salut tuturor.
Am o problema destul de complicata.
Sa incepem cu inceputul.
Acum 1 an am aplicat pentru prima casa si am fost respins atunci cand a verificat-o pe sotia mea in biroul de credit. Cu toate ca am zis sa fie creditul doar pe mine, am fost respins. Eu in biroul de credit sunt imaculat, a uitat la inceput sa o verifice pe sotie si dupa ce am incheiat actul de prima casa cu valoare maxima de 63000 euro, sia adus aminte functionara ca nu a inregistrat-o si pe sotie, dupa verificarea ei a zis ca mi se respinge creditul si ca sa vin a doua zi sa inchid cardul. Asta a trecut.
Anul aceasta am incercat din nou dar am declarat ca sunt necasatorit.
Am facut actele mi sa oferit 63000 euro suma maxima. A trecut cateva luni si nu am reusit sa gasesc ce miam propus. Acum urmeaza sa aplic iara.
Ce risc am in cazul acesta?
Ma gandeam ca daca gasesc locuinta si trimit dosarul la fond sa ma gaseasca acolo casatorit si sa dau de belea.
Deja ma bate gandul sa divortez sa fiu cat mai legal si sa ma cunun iara dupa ce iau locuinta.
Va rog mult sa imi oferiti cat mai multe sfaturi.
Sotia are datori vechi in birorul de credit din o relatie de concubinaj anterioara.
In cazul nostru nu se pune problema banilor si chiar si achitat anumite datori. Dar in birou va aparea inca 5 ani.
Va multumesc anticipat

Sper ca am postat unde trebuie.
Anonimmm2017 a scris:

Am facut actele mi sa oferit 63000 euro suma maxima.


Ce acte ati facut? Sa vedeti daca indepliniti criteriile de eligibilitate ca necasatorit?

La prima accesare ati fi indeplinit criteriile de eligibilitate fara veniturile sotiei?

Daca le-ati fi indeplinit singur atunci banca trebuia sa va admita cererea de credit intrucat veniturile persoanei inregistrate in Biroul de credit nu ar trebui sa fie luate in considerare.
mie mi s-a refuzat credit de nevoi personale pe considerentul ca sotul este prea in varsta .... deci la banci, orice e posibil; ei zic ca se ia in considerare sotul/sotia deoarece atat bunul cat si datoria devin comune
Nu cred ca exista aceasta justificare in lege, prin urmare bancile nu o pot invoca ca si criteriu de eligibilitate.
In OUG 60/2009 si toate completarile si modificarile nu apare nicaieri ca nu sunt eligibili cei ai caror soti sunt inregistrati in biroul de credit, au o anumita varsta, sex, rasa sau dizabilitati (am citit odata mesajul unui user care nu primea credit de la banca ptr ca avea o dizabilitate, cu toate ca se incadra cu veniturile).
Sunt abuzuri ale bancilor sau ale functionarilor care interpreteaza legile cum vor.
Trebuie sesizare forurile superioare in astfel de cazuri.
Ca si necasatorit indeplinesc toate criteriile. Am venit mare. Am 30 ani. Am biroul de credit impecabil. Am istoric ca miam platit la zi toate ratele la un alt credit fara nici o zi intarziere. Locul de munca e stabil.
Anul trecut cand am facut contractul cu banca,dupa ce am semnat, mia facut cardul pe loc, urma sa ne ridicam si sa plecam, atunci cand sa ridicat sotia de pe scaun sia dat seama ca nu ia cerut buletinul, iar dupa interogarea ei in biroul de credit a anulat tot. Anul trecut ca venit tot singur am fost luat in cosiderare.
Am fost la mai multe banci si leam explicat situatia fara a mai aplica la prima casa si aceleasi raspunsuri negative au fost.
Asa ca am declarat anul acesta ca sunt necasatprit.
Ce probleme pot sa am sau ma poate gasi la fond ca sunt casatorit si sa dau de belea?
sa va sfatuiasca sa ce? sa nu declarati in fals/ pai o consecinta ar fi ca, daca va acorda creditul si descopera minciuna dupa aceea, sa va aflati in incalcarea contractului de credit si banca sa va oblige sa achitati integral creditul .... sau pierdeti apartamentul; ca sa nu mai zic ca va poate da si in judecata banca pentru ca i-ati creat prejudicii (poate castiga sau poate nu insa e, totusi, un litigiu)

Alte discuții în legătură

Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)