avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie in fals credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie in fals credit prima casa

Salut tuturor.
Am o problema destul de complicata.
Sa incepem cu inceputul.
Acum 1 an am aplicat pentru prima casa si am fost respins atunci cand a verificat-o pe sotia mea in biroul de credit. Cu toate ca am zis sa fie creditul doar pe mine, am fost respins. Eu in biroul de credit sunt imaculat, a uitat la inceput sa o verifice pe sotie si dupa ce am incheiat actul de prima casa cu valoare maxima de 63000 euro, sia adus aminte functionara ca nu a inregistrat-o si pe sotie, dupa verificarea ei a zis ca mi se respinge creditul si ca sa vin a doua zi sa inchid cardul. Asta a trecut.
Anul aceasta am incercat din nou dar am declarat ca sunt necasatorit.
Am facut actele mi sa oferit 63000 euro suma maxima. A trecut cateva luni si nu am reusit sa gasesc ce miam propus. Acum urmeaza sa aplic iara.
Ce risc am in cazul acesta?
Ma gandeam ca daca gasesc locuinta si trimit dosarul la fond sa ma gaseasca acolo casatorit si sa dau de belea.
Deja ma bate gandul sa divortez sa fiu cat mai legal si sa ma cunun iara dupa ce iau locuinta.
Va rog mult sa imi oferiti cat mai multe sfaturi.
Sotia are datori vechi in birorul de credit din o relatie de concubinaj anterioara.
In cazul nostru nu se pune problema banilor si chiar si achitat anumite datori. Dar in birou va aparea inca 5 ani.
Va multumesc anticipat

Sper ca am postat unde trebuie.
Acum nu mai aveți vreo problema cu falsul în declarații, nu a avut vreo urmare, nu ați avut vreun beneficiu, nu ați prejudiciat pe nimeni.
La o noua aplicare, nu are importanta ca sunteți divortat, sunteți necăsătorit la data aplicării.
Va multumesc pentru sfaturi.
Numai bine
1. La semnarea contractelor de vanzare cumparare, notarul face verificarea in Registrul National Notarial al Regimurilor Matrimoniale. In cazul in care acolo va gaseste ca aveti comunitate legala de bunuri cu sotia, automat nu mai poate trece in acte "bun propriu" (evident, nici necasatorit). Ce se poate intampla? Banca va respinge finantarea.

2. Chiar daca sunteti casatorit, puteti merge la notar si opta pentru comunitatea conventionala de bunuri - prin care va pastrati casatoriti, dar fiecare este proprietar pe bunurile sale, bunurile dobandite in timpul casatoriei nefiind bunuri comune decat daca le cumparati impreuna. Banca, intr-o situatie de gen, nu are probleme de regula cu clientul. Evident, sunt sanse mari sa o verifice si pe sotia dvs, si daca are datoria chiar la ei sa nu va aprobe.

3. In varianta in care continuati cu divortul, achizitionati ulterior divortului imobilul. Includerea lui in bunuri comune ulterior va putea fi facuta doar cu acordul bancii si al Fondului, cat timp imobilul este ipotecat.
Va multumesc pentru raspuns.
Voi continua divortul pana la finalizare. Dupa care imi cumpar imobilul. Nu o voi baga nici pe viitor ca si parte la imobil pentru ca banca o va respinge din nou din cauza biroului de credit. Ea nu are nimik impotriva, nu o intereseaza daca are sau nu parte la imobil, o intereseaza sa ne fie noua bine.
Respect tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)