avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Declaratie in fals credit prima casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Declaratie in fals credit prima casa

Salut tuturor.
Am o problema destul de complicata.
Sa incepem cu inceputul.
Acum 1 an am aplicat pentru prima casa si am fost respins atunci cand a verificat-o pe sotia mea in biroul de credit. Cu toate ca am zis sa fie creditul doar pe mine, am fost respins. Eu in biroul de credit sunt imaculat, a uitat la inceput sa o verifice pe sotie si dupa ce am incheiat actul de prima casa cu valoare maxima de 63000 euro, sia adus aminte functionara ca nu a inregistrat-o si pe sotie, dupa verificarea ei a zis ca mi se respinge creditul si ca sa vin a doua zi sa inchid cardul. Asta a trecut.
Anul aceasta am incercat din nou dar am declarat ca sunt necasatorit.
Am facut actele mi sa oferit 63000 euro suma maxima. A trecut cateva luni si nu am reusit sa gasesc ce miam propus. Acum urmeaza sa aplic iara.
Ce risc am in cazul acesta?
Ma gandeam ca daca gasesc locuinta si trimit dosarul la fond sa ma gaseasca acolo casatorit si sa dau de belea.
Deja ma bate gandul sa divortez sa fiu cat mai legal si sa ma cunun iara dupa ce iau locuinta.
Va rog mult sa imi oferiti cat mai multe sfaturi.
Sotia are datori vechi in birorul de credit din o relatie de concubinaj anterioara.
In cazul nostru nu se pune problema banilor si chiar si achitat anumite datori. Dar in birou va aparea inca 5 ani.
Va multumesc anticipat

Sper ca am postat unde trebuie.
Anonimmm2017 a scris:

Ok. Am inteles. Ma duc sa bag la divort ca nu vreau sa dau de belea.
Va multumesc pentru sfaturi.

nu cred ca e o idee buna fiindca sotia se va interesa si va afla ca odata achizitionat dupa divort, apartamentul nu va fi bun comun iar in cazul recasatoririi urmate de un divort pe bune, ei nu ii va reveni nimic; doar daca va recasatoriti imediat dupa acordarea creditului dar inainte de semnarea contractului final (la prima casa aveti nevoie si de antecontract)
Sotia (aproape fosta, :)) mai sunt 29 zile ) stie de acest fapt, si a fost deacord cu acest lucru, am fost ieri si am bagat la divort.
Nu o intereseaza casa si a zis ca daca e vreo data sa divortam pe bune a zis ca nu nui trebuie nimic, exact cum a facut si cu fostul concubin, bineinteles ca nu ma lasa constinta sa fiu nesimtit in cazul respectiv, si ii voi intoarce parte ce ii se cuvine chiar daca bunurile nu au fost cumparata in timpul cazniciei, eu iau in considerare de cand a inceput totul intre noi.
Fostul concubin sta si in ziua de azi in garsoniera care are 1/2 in contractul de vanzare cumparare....
A mai zis "decat sa pierd sansa sa ne mutam la casa "noastra" si pe tine sa te vad la puscarie, mai bine legal !

nu cred ca e o idee buna fiindca sotia se va interesa si va afla ca odata achizitionat dupa divort, apartamentul nu va fi bun comun iar in cazul recasatoririi urmate de un divort pe bune, ei nu ii va reveni nimic; doar daca va recasatoriti imediat dupa acordarea creditului dar inainte de semnarea contractului final (la prima casa aveti nevoie si de antecontract)

Pai si am alta varianta?
Daca e cununata cu mine nu pot face nici un credit ipotecar, deci casa cand o zbura porci, si bani nu avem sa luam cu bani jos.
Ceva sugesti?
Ultima modificare: Vineri, 19 Mai 2017
gi-jane2, moderator
Anonimmm2017 a scris:

am fost ieri si am bagat la divort.

=D> sunteti un om hotarat. Eu tot nu am inteles din mesajele dvs, ati dat sau nu vreo declaratie in fals la banca sau la notar pana la depunerea cererii de divort?
Daca nu luati credit casatorit fiind, continuati procedura de divort, cumparat apoi divortat fiind, iar daca ii recunoasteti femeii contributia, puteti la casatorie sa adoptati regimul comunitatii conventionale si ap sa devina bun comun. Daca nu Vi se accepta la casatorie sa includeti acest ap si a creditului in comunitatea de bunuri- avand in vedere interdictia de 5 ani de a instraina si faptul ca sotia are probleme in preluarea creditului, puteti sa va schimbati regimul si mai tarziu.
La prima aplicare am declarat la banca ca sunt necasatorit,cu toate ca eram casatorit. Acum a expirat dosarul pentru ca nu am gasit locuita si ma duc sa aplic iara pentru prima casa. Doar ca acum declar Divortat si o fac pe prostu' ca mam gandit ca e aceasi chestie cu necasatorit. Acum am gasit locuinta si nubas vrea sa ma dea inapoi aceasta declaratie in fals.

Alte discuții în legătură

Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament eu1983 eu1983 Buna ziua , Am achizitionat un apartament dupa casatorie, insa am declarat ca sunt necasatorit , practic apartamentul este pe numele meu . Acum voi divorta ... (vezi toată discuția)
Eligibilitatte ,,prima casa,, mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Urmaresc de ceva timp pe avocatnet.ro dezbaterea pe tema \"Prima casa\", pentru care va rog sa ma edificati in situatia mea: anul trecut am ... (vezi toată discuția)