Buna seara.
VA rog ajutati-ma cu un raspuns...
Cand bunicul din partea tatalui a murit, s-a facur succesiunea, iar tatal meu pt partea de mostenire care-i revenea a fost despagubit.Tatal meu a murit acum cativa ani iar anul trecut a murit si bunica.Acum fratele tatalui vrea sa faca mostenirea sau succesiunea dupa moartea mamei lui(alti frati nu mai sunt). Am vorbit cu el si mi-a spus ca pe mine si pe fratele meu nu ne va da la o parte daca avem ceva pretentii, dar el si familia lui nu sunt oameni bogati si noi (eu si fratele vrem sa renuntam fara despagubire), dar problema este ca mama a auzit ca ea ar avea dreptul la o parte din averea lor. Eu asta nu inteleg , de ce sa aiba ea drept acolo, avand in vedere ca tata a murit, nu noi suntem cei mai apropiati de fratele tatalui? Pb este ca mama nu vrea sa renunte, deci cine ar avea drept la mostenire? Sper ca m-am facut inteleasa , caci nu sunt familiarizata cu termenii juridici, si nici nu m-a interesat vreodata pamanturile....
Multumesc din suflet si astept raspuns,
O seara buna
Dupa moartea bunicului are drept la mostenire cei doi fii, adica tatal dumneavoastra si fratetele tatalui dv. Avand in vedere ca tatal dumneavoastra nu mai este , la mostenirea bunicului veniti dumneavoastra Nepotii bunicului) -prin reprezentare si unchiul dvs.
Mama dvs. sa stea linistita ca nu are nici un drept, la succesiune veti fi chemati dvs( cei doi frati) si unchiul, iar dvs. si fratele veti semna in fata notarului un act prin care renuntati la mostenire.