avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Anularea permisului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Anularea permisului

Pe ce perioada se anuleaza permisul de conducere pentru consumul de acool peste 0.80 fara evenimente si fara antecedente si cum se poate redobandi avand toate categoriile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 9 Martie 2014
Permisul se anuleaza si punct daca veti fi condamnat, iar dupa un an de la condamnare puteti sustine examen pt a obtine un permis de conducere, veti da examen pt fiecare categorie. Nu veti face scoala.

Art. 114

(1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:



b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85,art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);

c) abrogată;

d) titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pedeapsa complementară a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal;


(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.
Codul Rutier actualizat prin:




Art. 116

(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:

a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;

b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;


c) a intervenit amnistia;

d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.

(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen de la data aplicării măsurii administrative.

(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) trebuie să facă dovada că:

a) este aptă din punct de vedere medical;

b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1).
Codul Rutier actualizat prin:

OUG 63/2006 - pentru modificarea şi completarea OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice din 6 septembrie 2006, Monitorul Oficial 792/2006;


Detalii: [ link extern ]
Cand se anuleaza permisul se cam anuleaza de tot.

Adica nu il mai vedeti, nu va mai intalniti cu el, trebuia sa va luati ramas bun atunci cand v-a fost retinut.

Cum se obtine un noupermis de conducere gasiti informatii aici

www.avocatnet.ro/content/art...
@ hotzu

Nu mai deschideti mai multe topicuri in legatura cu aceeasi problema. Daca aveti nelamuriri sau doriti completari la raspunsurile deja primite, atunci solicitati mai multe lamuriri/pareri in topicul deja deschis.

Acest topic se va inchide . Puteti sa urmariti raspunsurile si sa puneti intrebari in topicul initial.
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - alcool la volan, mi se anulează permisul sau mi se restituie? B266mar B266mar Buna ziua! m-au prins băut la volan și mi-au dat 2 ani cu suspendare,in acest caz se anulează permisul sau mi-l da înapoi după ce mă judec cu ei,A mai ... (vezi toată discuția)
Articolul 184 adrianflavius adrianflavius Buna ziua! As dori sa aflu ce anume prevede amenda penala in cazul in care aceasta sanctiune a fost acordata de catre instanta ca solutie intr-un caz de ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare ncalin ncalin am fost condamnat si as vrea sa stiu sigur cand pot sa redobandesc permisul? dupa un an sau cand se termina perioada de condamnare.#-o (vezi toată discuția)