avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evaluare prejudiciu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evaluare prejudiciu

Sint in proces cu o firma de proiectare. Aceasta trebuia sa-mi realizeze un proiect de modificare pentru o casa in curs de constructie. Nu l-a facut si efectul a fost ca mi-a blocat lucrarile de construire pentru o perioada de timp. In consecinta am cerut despagubiri. Am cistigat la fond numai partial: in ceea ce priveste despagubirile solicitate, instanta a respins revendicarea pe motiv ca modul de evaluare al prejudiciului s-a bazat pe calculul dobinzii valorii casei care au fost blocata. Mai précis, argumentele instantei au fost: “Faptul ca lucrarile nu au putut continua din cauza nindeplinirii obligatiilor de catre parata nu da dreptul reclamantului de a pretinde dobainda legala aferenta valoriilucrarilor realizate pina la data sistarii …”
Aici nu inteleg clar: nu am dreptul sa cer recuperarea prejudiciului sau modul de evaluare al prejudiciului, bazat pe calculul dobinzii, este incorect? In al doilea caz, as putea la recurs sa evaluez aceste pierderi in al mod (de ex. calcului chiriei pe care am fost obligat sa o paltesc in acesta perioada cit lucrarile mi-au fost blocate)?

Va rog sa-mi spuneti care este situatia de fapt si ce cum ar trebui sa procedez la recurs pentru a-mi recupera prejudiciul.
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
hot_oliviu, utilizator

Alte discuții în legătură

Respingere plata daune intr-un proces castigat ion minca ion minca Am avut un contract cu o firma pentru realizarea unei documentatii necesare obtinerii unei autorizatii de construire (AC). Aceasta AC trebuia sa permita ... (vezi toată discuția)
Anrp-modificare lege despagubiri emilifor emilifor Am citit astazi un articol in ziar in care se discuta despre probabilitatea schimbarii modalitatilor de despagubire ale persoanelor care au dosar la ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu autorizatie de constructie anulata steffy.1 steffy.1 Am semnat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un bloc nou aflat in litigiu afland de litigiu la notariat cand am fost ptr a semna ... (vezi toată discuția)