avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Respectarea drepturilor de autor in spatiul virtual
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Respectarea drepturilor de autor in spatiul virtual

Va rugam sa ne sustineti cu informatii referitoare la:
1. Modul in care pot fi afisate pe un site, cu respectarea drepturile de autor:
a. creatii apartinand unor scriitori consacrati, opera intreaga (poezii - Eminescu, Cazimir, Toparceanu sa, povesti – de ex., de fratii Grimm) – sau partial (maxime);
b. proverbe si ghicitori;
c. versuri cantece pentru copii;
d. carti audio si in format electronic/pdf;
e. filmulete youtube;
f. prospecte medicale.

2. Corelat tot cu drepturile de autor:
a. Daca dorim sa afisam anumite materiale (desene) pe un site si am cerut, pentru afisare, permisiunea la sursa identificata, dar cei de la care am cerut este posibil sa nu fie proprietarii intelectuali, putem avea probleme din acest motiv (daca nu am stiut si nu ni s-a spus si nu stim cum putem identifica sursa prima)? Mai ales daca site-urile nu sunt din Romania?
b. In legatura cu cartile audio: care sunt conditiile legale pentru realizare si distribuire carti audio? Pot fi preluate de pe alte site-uri? In ce conditii?
c. Acordul oferit pe email este suficient, poate fi considerat permisiunea pentru afisare si utilizare gratuit de catre vizitatori (chiar cu download/print, in cazul anumitor resurse, de exemplu in format print)?
d. Daca nu exista acord, poate exista preluare cu indicarea sursei? Iar cand exista acord, ce aspecte pentru preluare trebuie avute in vedere, inclusiv legate de indicarea sursei?

Aceste informatii sunt necesare pentru un proiect educational-cultural.

Va multumim anticipat pentru informatii.
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
Morgiana, utilizator

Alte discuții în legătură

Încalc drepturile de autor...? Cri55 Cri55 Citesc diferite cărți. Când citesc mă înregistrez. Încalc ceva drepturi de autor dacă postez acele înregistrări, sau porțiuni din ele, pe site-urile ... (vezi toată discuția)
Legea copyrightului danutza40 danutza40 Buna ziua,va solicit din nou ajutorul in legatura cu patania unei amice!Zilele trecute s-a pomenit la usa apartamentului cu un domn si o doamna, inspectori, ... (vezi toată discuția)
Este legal sa preiei cartile de pe scribd adrian_avram adrian_avram Scribd.com este unul dintre cele mai cunoscute site-uri din lume, de unde poti prelua diverse carti si documente scanate. Pe acest site sunt incarcate si o ... (vezi toată discuția)