avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS pt inchiriere spatiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS pt inchiriere spatiu

In cazul in care sunt 2 proprietari care inchiriaza un spatiu comercial, sot si sotie (unul pensionar pt limita de varsta celalalt casnic) cat trebuie sa plateasca contributie la sanatate? 5,5% din valoarea chiriei amandoi sau 5,5% din valoare fiecare?

Daca in Cartea Funciara este trecut doar sotul, in contractul de inchiriere trebuie(/poate) fii trecuta si sotia?
Cel mai recent răspuns: vvv85 , utilizator 13:43, 9 Martie 2014
- 5,5% amandoi din valoarea totala sau 5,5% fiecare din valoarea ce ii revine ( e tot una :)) ).
- da poate fi trecuta si sotia, ... dar dpdv fiscal nu este de preferat. Este de preferat sa fie trecut doar cel care are pensie.
de ce nu este de preferat dpdv fiscal? Problema e ca sotia are si un cont bancar si in conditiile astea, daca ar plati contributie CASS din chirie mai trebuie sa plateasca si CASS din dobanzi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pentru inchiriere spatiu sarar sarar Buna ziua Inpreuna cu sotia detinem un spatiu pe care l-am inchiriat in anul 2007. In anul 2007 am fost salariat iar din 2008 pana in prezent sunt ... (vezi toată discuția)
Venituri din chirii aylyn87 aylyn87 Buna ziua, Vreau sa inchiriez apartamentul unei societati cu 600ron/luna,stiu ca trebuie sa il declar la administratie, trebuie sa platesc impozit si ... (vezi toată discuția)
Cass venituri din chirii esanu doina esanu doina Buna ziua, O persoana este angajata cu CM la o societate si plateste contributia la sanatate 5,5 % In cazul in care inchiriaza un imobil si ... (vezi toată discuția)