avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Corectare omisiuni inregistrari in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Corectare omisiuni inregistrari in contabilitate

O factura de incasari omisa din Registrul Jurnal de incasari si plati pe 2012 cum se poate corecta in anul 2013? Precizez ca sunt Intreprindere individuala cu contabilitate in partida simpla, sistem real
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:32, 9 Martie 2014
alg_rom a scris:

O factura de incasari omisa din Registrul Jurnal de incasari si plati pe 2012 cum se poate corecta in anul 2013? Precizez ca sunt Intreprindere individuala cu contabilitate in partida simpla, sistem real



RASPUNS :

Trebuie facuta INTRARE si IESIRE !

Ca sa nu iesiti lipsa, inteleg ca ati facut o incasare, probabil netrecuta deloc in Registrul Jurnal de Incasari si Plati in anul 2012, dorind sa corectati aceasta omitere in anul 2013.
Astfel ca ati iesit pe PLUS, asadar ca va trebui sa inregistrati in 2013, pe REGISTRUL DE CASA, factura respectiva, la INCASARI, dupa care O DATI LA PLATA, ca sa ramana "SOLD 0" (zero), la SOLDUL CASEI.

NU UITATI CA : TREBUIE TRECUTA O EXPLICATIE DE IDENTIFICARE A FACTURII RESPECTIVE INCASATE IN JURNAL LA NUMAR => NR. FACTURA + FURNIZOR (date de identificare) pentru justificare.

SOLUTIE POSIBILA :
Se poate deschide o noua fila in JURNAL DE CASA, nu se mai trece NIMIC la "INCASARI SI PLATI" in ziua respectiva si se trece factura la INCASARE ("INCASARI"), apoi se da LA PLATA ("PLATI") factura si se ramane cu SOLDUL DE LA INCEPUTUL ZILEI.
Succes !

P.S.:
Daca lucrurile nu stau asa, atunci trebuie sa scrieti cateva detalii suplimentare despre situatie, de la cine ati incasat factura respectiva (furnizor, client sau prestator servicii), precum si alte date necesare pentru a se putea face o privire de ansamblu si sa primiti un raspuns cat mai corect astfel sa puteti corecta omisiunea respectiva din 2012 pentru 2013 corespunzator si legal.

(Cu multumiri d-rei Gabriela F. pentru consiliere pe probleme de CONTABILITATE)
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
Mihail_POPA, utilizator
Pentru ca incasarea venitului din 2012 nu ati trecut-o in RJIP si cred ca nu ati luat-o in calcul nici cand ati completat D200 corespunzatoare acelui an 2012, nu puteti sa includeti acel venit in calculele pentru 2013.
Trebuie sa treceti pe ultimul rand de la inregistrarile din RJIP pentru 2012 si refaceti calculele depunand si o noua D200 rectificativa pentru 2012 urmand sa primiti acasa o noua decizie de impunere cu diferenta de plata/de restituire impozit pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare facturi omise din 2013 in contabilitate kity2008 kity2008 problema grava....Va rog ajutor urgent! Am deschisa o inteprindere individuala (pfa) si am depus de curand formularul 200 - Declaratia privind veniturile ... (vezi toată discuția)
Inregistrare retrageri de numerar in rjip ginela ginela Buna ziua, as avea o intrebare referitor la retragerile de numerar din cont pfa dupa data de 01.03.2015.Va rog sa-mi spuneti acestea trebuiesc inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Registrul incasari si plati completat gresit gabr2015 gabr2015 buna seara va rog daca ma poate ajuta cineva. sunt un if neplatitor de tva de 4 ani imi tine contabilitatea un contabil .in registrul incasari si plati ... (vezi toată discuția)