avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare facturi omise din 2013 in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare facturi omise din 2013 in contabilitate

problema grava....Va rog ajutor urgent!
Am deschisa o inteprindere individuala (pfa) si am depus de curand formularul 200 - Declaratia privind veniturile realizate pe 2013. Marea problema este ca am ratacit niste facturi importante pe 2013 si acum trebuie sa rectific declaratia 200. Problema este ca nu stiu cum sa inregistrez in Registru Jurnal de Incasari si Plati aceste facturi ratacite. Ce mentiuni ar trebui sa fac in registru? sau trebuie sa completez alte formulare? Va rog ajutor! Sunt novice in contabilitate primara. Mentionez ca facurile sunt pe luni ale anului diferite.
Multumesc anticipat! :sorry:
Cel mai recent răspuns: kity2008 , utilizator 12:54, 27 Iunie 2014
La sfarsitul RJIP, dupa ultima inregistrare facuta deja, le treceti si platile pentru acele facturi conform documentelor de plata si apoi taiati cu o linie totalul si scrieti alaturi noul total. Apoi refaceti si depuneti rectificativa D200 cu noile valori.
Va multumesc!
Asa simplu? nu trebuie sa refac calculele pentru lunile in care am omis acele facturi? refac doar calculul de final de an? Eu am inregistrat (conform indicatiilor unui contabil) totalul pe fiecare luna la incheierea lunii si imediat un total cumulat. Acum sa inteleg ca inregistrez facturile omise in ordine cronologica si refac doar totalul cumulat de final de an 2013 (incasari/plati), fara sa mai corectez sumele pe fiecare luna din 1013?
Este de ajuns asa.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati completat gresit mijue mijue Buna ziua, Am completat registrul de incasari si plati pentru anul 2013 dar am descoperit ca nu am trecut niste chitante.Pot sa anulez paginile completate( ... (vezi toată discuția)
Corectare omisiuni inregistrari in contabilitate alg_rom alg_rom O factura de incasari omisa din Registrul Jurnal de incasari si plati pe 2012 cum se poate corecta in anul 2013? Precizez ca sunt Intreprindere individuala cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ri ceciliao ceciliao 1. In ORDIN Nr. 3512 din 27 noiembrie 2008 se prevede: Art 18 \"Registrele de contabilitate se pot prezenta sub formă de registru, foi volante sau listări ... (vezi toată discuția)