avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instrainare imobil ce urma a fi executat
Discuție deschisă în Executare silită

Instrainare imobil ce urma a fi executat

Ce se poate intimpla daca executorul s-a deplasat la fata locului pentru identificare imobil detinut ,dar care nu a intocmit inca procesul verbal ( ne-a lasat un termen de gandire ) si nici somatia, iar eu intre timp am donat imobilul unei terte persoane ? Poate contesta actul de donatie ?
Cel mai recent răspuns: mirel1972 , utilizator 21:43, 9 Martie 2014
Creditorul poate cere si obtine f usor revocarea actului in instanta. mai bine vindeti unui tert si platiti ce aveti de platit, iesiti mai castigat asa decat sa vi se vanda acum sau mai tarziu imobilul la licitatie.
Se poate ca executorul sa fi inscris somatia in cartea funciara.

mirel1972 a scris:


Poate contesta actul de donatie ?

Partea interesata poate promova actiune revocatorie
imobilul este si gajat la o banca ( am acordul ) si credit destul de mare in derulare.Somatie nu este trecuta in CF iar eu nu doresc scoaterea acestui imobil la vanzare avand in vedere ca datoria ( credit fara garantie ) provine de la o firma la care sotia a fost administrator , firma care este in faliment.Si daca as vinde imobilul s-ar achita creditul cu ipoteca si am ramane o intreaga familie fara locuinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita neagu simona neagu simona Am credit de nevoi personale la doua banci.In cazul in care nu am putut achita mai bine de 6 luni , deoarece am fost in somaj si una dintre banci mi-a inaintat ... (vezi toată discuția)
Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? catinf catinf Are revocarea pauliana a unui act de v-c efecte executorii sau doar constata inopozabilitatea? Va rog sa raportati raspunsul la urmatorul caz ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune vs. ipoteca | urgent maque maque Buna ziua, Va rog sa imi oferiti un sfat cu privire la urmatoarea situatie: Sunt administrator la un SRL aflat in insolventa. In urma cu 3 ani, am ... (vezi toată discuția)