Buna ziua. Am urmatoarea problema: in cazul unei brutarii care primeste grau de la persoane fizice m-am gandit sa procedez in felul urmator:
-Primire grau pe baza de borderou de achizitie 301=401 200 ron(pretul pietei pentru grau)
- Emitere factura si chitanta 5 ron copt paine
- vanzare paine pe baza de fise: bat in casa de marcat la codul "vanzare pe cartela" in momentul cand ia clientul paine 1 ron ( Clientul o sa primesca 200 paini pentru graul adus): 411=701 1 ron. Este corect ca respectivul ron sa il bat fara TVA? Deci colectez TVa 24% pentru copt, 1 RON bat in casa doar ca sa neutralizez cheltuiala cu graul si sa tin evidenta painilor pe cartele.
Eu emit factura doar pentru copt, clientul atat plateste, problema este cum bat painea in casa de marcat, este corect sa o bat la pretul de achizitie al graului ( in functie de cate paini primeste clientul pentru graul respectiv) fara TVA, dar pentru ca sa tin evidenta painilor si sa imi neutralizez cheluiala cu graul?
Multumesc tare mult pentru ajutor, dar va rog sa ma lamuriti ce fac in momentul in care vine clientul in magazin si cere o paine pe fisa, in casa de marcat cum o bat, pentru ca din totalul painilor de pe aziv doar cu o parte ma incarc in gestiune, diferenta fiind date pe fise. La un control pot sa imi spune de ce nu am batut cu Tva painea de pe fisa; in situatia in care procedez asa cum am descris mai sus?