avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Contabilitate brutarie
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Contabilitate brutarie

Buna ziua. Am urmatoarea problema: in cazul unei brutarii care primeste grau de la persoane fizice m-am gandit sa procedez in felul urmator:
-Primire grau pe baza de borderou de achizitie 301=401 200 ron(pretul pietei pentru grau)
- Emitere factura si chitanta 5 ron copt paine
- vanzare paine pe baza de fise: bat in casa de marcat la codul "vanzare pe cartela" in momentul cand ia clientul paine 1 ron ( Clientul o sa primesca 200 paini pentru graul adus): 411=701 1 ron. Este corect ca respectivul ron sa il bat fara TVA? Deci colectez TVa 24% pentru copt, 1 RON bat in casa doar ca sa neutralizez cheltuiala cu graul si sa tin evidenta painilor pe cartele.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:42, 12 Martie 2014
Se incarca intreaga cantitate de paine in gestiune iar descarcarea se face in baza fisei din gestiune pentru partea care se da pentru grau iar pentru cealalta care se vinde in baza bonului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Productie paine cu graul clientului ela1987 ela1987 Buna seara, am mai pus aceasta intrebare dar se pare ca nimeni nu ma poate ajuta, cum sa procedez in cazul unei brutarii care primeste grau de la clienti? Ce ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila plata arenda in bani si natura cu retinerea impozit la sursa Kolea41 Kolea41 buna seara , rog un exemplu de inregistrare contabila a operatiunilor ce deriva din plata arendei- in special in natura- cu stabilirea si retinerea impozitului ... (vezi toată discuția)
Inreg. contabile - firma constructii Doina B Doina B Buna ziua! Tin evidenta contabila la o firma de constructii. Este noua, acum a construit prima casa. Va prezint inregistrarile pe care le-am facut (in ... (vezi toată discuția)