avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Productie paine cu graul clientului
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Productie paine cu graul clientului

Buna seara, am mai pus aceasta intrebare dar se pare ca nimeni nu ma poate ajuta, cum sa procedez in cazul unei brutarii care primeste grau de la clienti? Ce acte ar trebui intocmite si cum ar trebui contabilizat fenomenul?
Multumesc pentru orice idee.
Cel mai recent răspuns: ela1987 , utilizator 18:16, 6 Septembrie 2013
Clientii dvs. va aduc grau pe care dvs. il duceti la moara ca sa obtineti faina cu ajutorul careia faceti painea? Sau va platesc painea produsa in brutarie cu grau? Va rog sa aduceti lamuriri.
Clientii aduc grau, care se duce la moara, iar din faina se face paine pe care clientii o ridica pe baza de fisa de la magazin; mai platesc o anumita suma de bani coptul.
Este in regula sa se primeasca graul pe baza de borderou de achizitie (trebuie formular special?) si sa se inregistreze extrabilantier? De la brutarie pleaca un anumit numar de paine spre magazin dar din acele paini o parte se dau pe fisa, in raportul de gestiune trebuie trecute doar cele care se vand nomal. Ce trec la incepultul zilei in raportul de gestiune?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate brutarie ela1987 ela1987 Buna ziua. Am urmatoarea problema: in cazul unei brutarii care primeste grau de la persoane fizice m-am gandit sa procedez in felul urmator: -Primire grau pe ... (vezi toată discuția)
Cota tva prestari servicii copt paine ela1987 ela1987 Buna ziua, Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu raspunsul la intrebarea: [b]De la 01.06.2015 care o sa fie cota de TVA aplicabila serviciilor de copt ... (vezi toată discuția)
Tva prestari servicii copt paine ela1987 ela1987 Subiect: Cota TVA Prestari servicii copt paine Buna ziua, Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu raspunsul la intrebarea: De la 01.06.2015 care o sa ... (vezi toată discuția)