avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi

Tatal meu, veteran de razboi, a obtinut un titlu de proprietate pe un teren de 5ha (in acest titlu pe verso este trecut el si fratele lui decedat la acea vreme). In anul 2005 tata a decedat. Mama nu s-a recasatorit. Nu am facut succesiune pentru acest teren (eu, fratii si mama considerand de comun acord sa ramana ea sa se bucure de acest teren, deoarece la aceea vreme avea 81 de ani). Acum cand are 90 de ani, a primit de la primarie somatie de plata impozite si penalizari pentru suma de aprox. 4000 lei, cu instiintare de executare silita.
Ce trebuie sa facem.
Noi am considerat ca ea este scutita de aceste taxe asa cum era si tata cand traia. Va rog cu respect sa imi spuneti ce este de facut.

Fac o mentiune - fratele decedat al tatalui meu are si el copii, dar si ei au fost de acord (tacit) ca tata si apoi mama sa foloseasca acest teren pe durata vietii lor (si din acest motiv nimeni nu a ridicat vreun drept de succesiune)
Ultima modificare: Duminică, 9 Martie 2014
bloc3c, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi bloc3c bloc3c Revin cu intrebarea poate ma ajuta cineva. Tatal meu, veteran de razboi, a obtinut un titlu de proprietate pe un teren de 5ha (in acest titlu pe verso este ... (vezi toată discuția)
Vaduva de veteran de razboi, scutire impozit bloc3c bloc3c In situatia in care mama nu a facut succesiune dupa tata referitor la un teren unde tata are titlu de proprietate, va rog sa ma lamuriti si pe mine cum mai ... (vezi toată discuția)
Texe urmasi veteran de razboi Respect968 Respect968 Buna seara! vreau sa stiu si eu daca sunt scutit de impozitele de la primarie (casa, pamant) ca nepot al unui veteran de razboi care nu mai e in viata...bunica ... (vezi toată discuția)