avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi

Revin cu intrebarea poate ma ajuta cineva.

Tatal meu, veteran de razboi, a obtinut un titlu de proprietate pe un teren de 5ha (in acest titlu pe verso este trecut el si fratele lui decedat la acea vreme). In anul 2005 tata a decedat. Mama nu s-a recasatorit. Nu am facut succesiune pentru acest teren (eu, fratii si mama considerand de comun acord sa ramana ea sa se bucure de acest teren, deoarece la aceea vreme avea 81 de ani). Acum cand are 90 de ani, a primit de la primarie somatie de plata impozite si penalizari pentru suma de aprox. 4000 lei, cu instiintare de executare silita.
Ce trebuie sa facem.
Noi am considerat ca ea este scutita de aceste taxe asa cum era si tata cand traia. Va rog cu respect sa imi spuneti ce este de facut.

Fac o mentiune - fratele decedat al tatalui meu are si el copii, dar si ei au fost de acord ca tata si apoi mama sa foloseasca acest teren pe toata durata vietii lor (tacit, deoarece tata a umblat mult sa-si obtina acest drept si din acest motiv nimeni nu a ridicat vreun drept de succesiune)
Cel mai recent răspuns: rendec , utilizator 09:25, 10 Martie 2014
LEGE nr.44 din 1 iulie 1994
privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război
e) scutirea de impozite a indemnizatiilor si a rentei lunare, acordate potrivit prezentei legi, de impozitul pe salarii si de impozitul pe cladiri, pe terenurile din municipii, orase si comune si pe alte venituri, cu exceptia celor provenite din activitati comerciale. Aceste scutiri se aplica si vaduvelor nerecasatorite ale veteranilor de razboi;
Va duceti la primarie cu actele care dovedesc ca este vaduva unui veteran de razboi si clarificati situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi bloc3c bloc3c Tatal meu, veteran de razboi, a obtinut un titlu de proprietate pe un teren de 5ha (in acest titlu pe verso este trecut el si fratele lui decedat la acea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren datorat de vaduva de veteran de razboi crysenc crysenc Buna ziua, Am si eu o intrebare - sper ca am nimerit bine categoria din forum, daca nu, poate ma puteti indruma - o persoana, vaduva a unui veteran de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozite locale fetcu costel fetcu costel buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg: mama mea este vaduva de veteran de razboi si prizonier. in timpul razboiului ea,copil fiind, a fost refugiata ... (vezi toată discuția)